2024Pelaajauutiset
25. kauteensa Korisliigassa valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen hankintansa ulkomaalaisosastolle. Ammattilaisuransa Suomesta aloittava 208-senttinen Omar Payne saapuu Floridasta vaikeuttamaan vastustajien korintekoa riman läheisyydestä.

Vilppaassa odotetaan, että 23-vuotias Floridan Kissimmeestä tuleva rookie on se palanen, joka joukkueesta puuttui viime kaudella. Neljässä eri yliopistossa pelannut Payne ei ollut yliopistoaikana huipputason korintekijä, vaan vahvuudet löytyivät puolustuksesta, torjunnoista ja levypalloista. Torjuntauhkaa auttaa Paynen muhkea 226 sentin syliväli.

– Omar on työteliäs ja hyvin liikkuva sentteri, joka pystyy hyökkäyksessä viimeistelemään molemmilla käsillä korin läheisyydestä. Puolustuksessa hän antaa meille urheilullisuudellaan vaihtoehtoja palloskriinitilanteissa sekä suojelee koria ulottuvuudellaan, kertoo päävalmentaja Jussi Savolainen.

Miamissa vuonna 2000 syntynyt Payne aloitti yliopistouransa Florida Gatorsin paidassa kaudella 2019-2020, mutta siirtyi toisen kauden (3.8/3.2) jälkeen Illinoisiin. Siellä ei vastuuta suuremmin tullut, joten matka jatkui yhdeksi vuodeksi Jacksonvilleen (4.8/3.2) ja viimeiseksi kaudeksi sentteri siirtyi University of Central Floridaan (4.2/3.5).

Vilppaalla on nyt koossa kahdeksan pelaajasopimusta ensi kaudelle. Omar Paynen lisäksi joukkueessa nähdään Mikko Koivisto, Luukas Vaara, Vili Nyman, Eero Innamaa, Thomas Rönnholm, Patrik Poutiainen sekä Daniel Rantapaju. Korisliiga starttaa lokakuun 5. päivä ja perinteinen kotiturnaus pelataan Salohallissa 20.-21. Syyskuuta. Vilppaan lisäksi turnauksessa nähdään ainakin Joensuun Kataja Basket sekä Kouvolan Kouvot.

 

Omar Payne Highlights 2023-2024

Kuva: University of Central Florida Golden Knights