2024Otteluennakot
Vilpas avaa Korisliigakauden kotipelien sarjan keskiviikkona Lapuan Kobria vastaan kello 18:30. Perjantaina tuli hienosta alusta huolimatta yhdeksällä pisteellä takkiin Seagullsilta, joten keskiviikon teemana on palata voittojen tielle. Kobrat aloitti sarjan kotitappiolla, kun Kouvolan Kouvot haki sarjapisteet Pohjanmaalta 76-89. Tervetuloa kannustamaan nuorekas Vilpas voittoon!

Vilppaan perjantaisesta vierailusta pääkaupunkiin jäi varsin kaksijakoiset fiilikset. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin aktiivinen ja energinen Vilpas, toisen puoliajan esitykseen jäi paljon parannettavaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Kisahallista ei ole kenelläkään helppoa hakea pisteitä eikä punavalkoisten ole syytä pistää päätä pensaaseen. Keskiviikkona ollaan kotoisessa Salohallissa eikä sekään ole yleensä vieraille pala kakkua.

Kobrien kotimainen osasto säilyi hyvin kasassa kesän aikana ja rosterissa nähdään viime kaudesta tutut miehet Antto Nikkarinen, Juho Lehtoranta, Joona Tuomala, Jussi Turja ja Timi Puittinen. Ulkomaalaisryhmä vaihtui kokonaan ja uusina kobrina viilettävät kimmoisa Courtney Alexander sentterinä (avauspelissä 19/6), vahva Trent Buttrick nelospaikalla (18/12), 193-senttinen takamies Samari Curtis (16/3) sekä saman pituinen Ryan Ogden (4/3). Kun kokenut Jussi Turja ei ollut vielä pelikunnossa, Kobrat veti Kouvoja vastaan vain kahdeksalla miehellä eli särkymävaraa Ville Turjalla ei juurikaan ole.

Coach Turjan mukaan uudet ulkomaalaiset ovat sopeutuneet Lapualle hyvin.

– Tuntuvat persoonina ja henkilöinä hyviltä, kemiat toimivat ja he tulevat meidän kokeneemman suomalaiskaartin kanssa hyvin toimeen, totesi Turja liigaennakossa.

Kobrien kokoonpano illan otteluun selviää viimeistään keskiviikkona kello 10.

Vilpas esitti perjantaina Kisahallin avauspuoliajalla huikeita otteita, mutta lento ei kantanut loppuun saakka. Syöttöketjut jäivät liian lyhyiksi ja levypallopeliin jäi parannettavaa. Amin Adamu on ollut joukkueen paras korintekijä läpi alkukauden ja samat otteet jatkuivat liiga-avauksessakin. ”Zinon” 21 pistettä syntyivät viimeksi ilman yhtään onnistunutta kolmosta, mutta eiköhän niitäkin nähdä tulevaisuudessa. Parhaiten hyökkäysapuja antoivat Samu Adler (20 pistettä kolmella kolmosella) sekä Donovan Donaldson (17 pinnaa, heitot 7/11). Mikko Koivisto teki paluun parketille sairastauolta ja voisi kuvitella, että keskiviikon pelissä askelmerkit sopivat jo paremmin kohdalleen. Vapaaksihan Koivaria ei kannata kaarelle jättää.

Vilpas lähtee keskiviikon kotiavaukseen täydellä 12 pelaajan rosterilla: 0 Donaldson, 1 Marshall, 2 Yli-Junnila, 3 Payne, 4 Koivisto (C), 5 Poutiainen, 6 Adamu, 10 Nyman, 11 Rönnholm, 12 Adler, 20 Vaara, 22 Innamaa.

– Aloitimme viime pelin raikkaasti ja aktiivisesti. Samalla ilmeellä liikkeellä Lapuaa vastaan ja pyritään pitämään sama tekeminen myös toisella puoliajalla. Lapua on kookas joukkue, jolla löytyy aseita hyökätä jokaisella pelipaikalla. Meidän onkin oltava samalla sivulla puolustuksellisesti heti alusta lähtien, tähdentää Jussi Savolainen.

Keskiviikkona Salohallissa kello 18:30 Salon Vilpas-Lapuan Kobrat. Otteluisäntänä Länsirannan hammaslääkärit. Illan muut liigapelit ovat Kauhajoki-Seagulls, Kataja Basket-BC Nokia ja Korihait-Pyrintö. Tervetuloa kannustamaan punavalkoiset kauden avausvoittoon!