2024Otteluennakot
Lauantai on Salohallilla GAMEDAY ja ottelun yhteydessä järjestetään keräys alakoululaisten liikunnan hyväksi teemalla "Heitä Pallo Peliin." Hyväntekeväisyystempaus tarkoittaa, että nyt kannattaa kaivella kotoa käyttämättömät pallot ja ottaa ne mukaan hallille. Vilpas kohtaa kello 17 Korisliigan toiseksi "vilpaslaisimman" vastustajan eli KTP Basketin ja Kotkan riveissä nähdään kolmikko, jolle Salohallin korit ovat varmasti tutut.

Kolmikko tarkoittaa trioa Tavon King, Tyree Eady ja Onni Mäkynen, joka pelasi vielä viime kaudella Vilppaan paidassa. Onni Mäkynen muutti satamakaupunkiin loppukesästä, mutta peliaika on jäänyt kokeneempien pelaajien vierellä vähäiseksi. Vastapainoisesti King ja Eady ovat joutuneet raatamaan Kotkassa selvästi suuremmilla minuuteilla kuin Salossa. Laitahyökkääjä Eady (6.3/5.7) pelaa Kotkassa enemmän pallollisessa roolissa ja syöttömäärät (2.3) ovatkin liki tuplaantuneet. Vaikka peliaika on kasvanut Salon 24 minuutista peräti 35 minuuttiin, hän on KTP:n paras plus/miinustilastoissa (+14,3). Pelitilanneheitot lähtevät viime kauden tapaan varsin harkitusti, kaaren takana tarkkuus (25.0%) on ollut heikompaa kuin Vilppaan paidassa (46.7%).
Viimeinen palanen Darko Mihajlovicin konseptiin oli Tavon King, joka korvasi vihreäpaidoissa Jaylon Taten aivan liiga-avauksen kynnyksellä. King on pelannut keskimäärin 30 minuuttia tehoilla 14.0/4.3/2.7 syöttöä ja tutut step-back heitot löytyvät yhä takamiehen repertuaarista. Liukas King on ollut Kotkan ahkerin vierailija vapariviivalla (14/16).

Mihajlovicin muut vahvistukset löytyvät laidasta ja korin alta. Kouvoja vastaan huimat 35 pistettä upottanut Alijah Comithier (18.7/8.7) sekä raamikas Meshack Lufile (15.7/7.0) pelaavat molemmat yli puolen tunnin peliajalla.
Viisikosta löytyy myös liipasinherkkä Tomas Pihlajamäki (8.7/4.3), jonka kanssa täytyy olla extratarkkana kolmoskaarella. Sama pätee kapteeni Tomi Lommiin (8.0/0.3) ja korin läheisyydessä lepominuutteja antaa Juho-Matti Henttonen (5.7/2.0). Suurimmat lisäminuutit viime vuoteen verrattuna on ottanut takamies Joonas Timonen (8.7), joka jakelee eniten syöttöjä (4.7) pelikavereilleen.
KTP Basket ei ole todellakaan ollut rouva Fortunan suosiossa, sillä kolmesta tappiosta kaksi on tullut jatkoajalla ja kolmas kolmella pisteellä. Honka otti avauskierroksella Kotkasta 94-87 kotivoiton ja viimeksi KTP nousi Kouvoja vastaan Comithierin viime sekunnin kakkosella lisäajalle, mutta hävisi lopulta 101-107. Loimaan Bisonsia vastaan KTP kärsi niukan kolmen pisteen kotitappioon 71-74. KTP:n kokoonpano selviää viimeistään lauantaina kello 10.

Vilpas on noussut avaustappion (Seagulls 94-85) jälkeen kahteen peräkkäiseen voittoon. Se kaatoi kotonaan Lapuan Kobrat 89-81 ja viimeksi punavalkoiset hakivat vieraspisteet Espoosta, kun Honka kaatui 82-96. Yhteistä voittopelille oli, että peli ja etenkin pakkipää paranivat toisella puoliajalla.
Kotijoukkue pääsee illan otteluun normaalilla kokoonpanolla, jonka pistekärkinä hääräävät 16 pinnaa mieheen heittäneet Amin Adamu ja Samu Adler. Levypalloja on eniten napsinut Jermaine Marshall (6.3) ja syöttöykkönen on Donovan Donaldson (6.0). Tarkinta työtä kaaren takana ovat tehneet Marshall (44.4%), Donaldson (42.9) ja Adler (38.9%). Joukkueet kohtasivat kertaalleen preseasonilla ja tuolloin Vilpas oli parempi pistein 102-94. Ottelun tehomiehet olivat Samu Adler (26) ja Meshack Lufile (27).

– Lauantai. Salohalli. KTP:llä on useita Vilppaan paidasta tuttuja pelaajia ja lähtökohdat peliin ovat herkulliset. Kotkan pelaajien henkilökohtaisten vahvuuksien tiedostaminen sekä terävyys levypalloissa ja siirtymätilanteissa ovat avainasemassa. Mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi eli työhaalarit päälle ja hommiin, kiteyttää päävalmentaja Jussi Savolainen.

Vilpas lauantaina: 0 Donaldson, 1 Marshall, 3 Payne, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 6 Adamu, 10 Nyman, 11 Rönnholm, 12 Adler, 20 Vaara, 22 Innamaa, 28 Rantapaju.

Pallot mukaan ja täytetään parketti

Illan teemana on salolaisten alakoulujen avustaminen pallolahjoituksella. Yleisön kannattaa kaivella varastojaan ja tuoda kotoa löytyviä palloja Salohallille – lajista riippumatta. Ensimmäisellä erätauolla ne saa heittää kentälle ja Vilppaan WU11- junnupelaajat keräävät ne koulumaailman jatkokäyttöön. Kun ”Heitä Pallo Peliin” järjestettiin viimeksi, parketille sateli yli 300 erilaista palloa. Pyritään vähintään samaan ja kiitokset etukäteen!

Korisliigaa Salon Vilpas-KTP Basket Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä jääpalatehdas Bloks ja Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaskisa jatkuu entiseen tapaan. Tervetuloa nauttimaan kotimaisesta huippukoriksesta!