2024Pelaajauutiset
Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Pohjanmaalla Karhubasketin riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen ei peittele tyytyväisyyttään uuden sopimuksen myötä.

– Eero pelasi hienon kevään Kauhajoella ja näytti monipuolisuutensa myös hyökkäyspäässä. Saimme tunnollisen, työteliään ja voittavassa organisaatiossa kokemusta kerryttäneen pelaajan Saloon. Eeron takakentälle tulon myötä joukkueen rakenne alkaa hahmottua paremmin ja antaa meille useampia vaihtoehtoja seuraaviin liikkeisiin, toteaa Savolainen.

Tällä päävalmentaja tarkoittaa joukkueen kokoamista pelipaikkakohtaisesti, sillä pelipaikat 1 (Eero Innamaa), 2 (Mikko Koivisto), 3 (Vili Nyman) ja 5 (Luukas Vaara) on nyt täytetty ja ulkomaalaisten tarve eri pelipaikoille selkiytyy. Vilppaalla on sopimus voimassa myös asepalvelustaan suorittavan Thomas Rönnholmin kanssa.

188-senttinen Innamaa pelasi kolmen kauden ajan I divisioonaa Turussa ennen siirtymistä Korisliigaan Kauhajoelle. Kuuden vuoden aikana Innamaa pelasi Jussi Laakson ja Janne Koskimiehen alaisuudessa komeat 247 liigapeliä ja saavutti Pohjanmaalla kaksi SM-kultaa (2019, 2022), kaksi SM-hopeaa (2021, 2023) sekä yhden SM-pronssin (2024). Kokemusta tuli lisäksi neljänä kautena Mestarien liigan karsinnoissa sekä 20 ottelun verran FIBA Europe Cupissa. Nuorten maaotteluita miehen tilillä on 71.

– Kuudessa vuodessa sain paljon oppia ja kokemusta. Lähdin Kauhajoelle 19-vuotiaana poikana ja kasvoin siellä aikuiseksi. Ei se aina helppoa ollut, mutta kokemuksena matka oli hieno ja palaan kotiseudulle varmasti parempana pelaajana ja ihmisenä, takamies toteaa.

Innamaa pelasi uran parhaan kautensa tällä kaudella, joka päättyi vajaa viikko sitten Karhubasketin ensimmäisiin pronssimitaleihin. Pelaamassaan 44 ottelussa ex-turkulainen tilastoi reilun 22 minuutin keskiarvolla tehot 6.8 pistettä, 3.3 levypalloa ja 2.2 syöttöä per peli ollen suuri syylllinen Vilppaan kauden päättymiseen. Ratkaisevassa neljännessä puolivälieräottelussa Innamaa rankaisi Vilpasta 23 pisteellä ja johdatti Kauhajoen välieriin pistein 92-89.

– Etenkin kevät oli parasta urallani. Kauteen mahtui paljon turbulenssia ja se oli tavallaan itselle onni. Kovia miehiä lähti edestä pois ja oma pallollinen roolini kasvoi. Olin johtavassa roolissa ensimmäistä kertaa ja se kasvatti paljon. Ajatus muutosta takaisin etelään on muhinut jo jonkin aikaa ja nyt oli sen aika, hän myöntää.

Mitä odotat Salosta ja Vilppaasta?

– Sijainti on minulle ihanteellinen ja organisaatio on tottunut menestykseen. Päätökseen vaikutti myös se, minkälaisia kehitysaskelia nuoret pelaajat ovat Vilppaassa ottaneet. Tarkoitus on ottaa uusia askeleita pelaajana ja tietysti joukkueena, Innamaa pohtii.

Oranssi vaihtuu nyt punaiseen. Kai tiedät, että Vilppaan pukukoppiin on turha tulla oranssissa puserossa?

– Vaikka sävy on aika lähellä, eiköhän oranssit kamat pakata vanhempien varastoon, tuore vilppaalainen päättää.

Tervetuloa joukkueeseen, Eero!

 

Kuva: Ville Vuorinen (Korisliiga)