Pelaajauutiset
Jokaisella salolaisella korisfanilla on varmasti tuoreessa muistissa Mr. Jeremiah Woodin edesottamukset Vilpas-paidassa. Jos Vilppaan uusimman hankinnan, 198-senttisen ja 110-kiloisen DeAndre Dishmanin kohdalla merkit pitävät paikkansa, tulee hän sujahtamaan Woodin jättämään mantteliin täydellisesti. Teemu Rannikon toimesta jo ”Baby Woodiksi” ristitty Dishman saapuu Saloon Middle Tennessee Staten yliopistosta.

Dishman sai ensikosketuksensa koripalloon kotikaupungissaan Lexingtonissa, Kentuckyssa. Vaikka paikkakunnalla nautitaankin maailman hevospääkaupungin maineesta, päätti Dishman lähteä isänsä jalanjäljissä tavoittelemaan yliopistouraa koripallon parissa. Niistä ensimmäiset kaksi vuotta hän pelasi Eastern Kentuckyn joukkueessa.

Juniorikautensa aluksi hän siirtyi astetta isomman opinahjon Middle Tennessee Staten riveihin, mutta joutui NCAA:n siirtosääntöjen takia olemaan kauden 2018–2019 pelaamatta. Seuraavana vuonna mukana oli taas epäonnea, kun Dishmanin kausi päättyi ennen aikojaan hänen loukattuaan polvensa Costa Ricalla pidetyssä harjoitusturnauksessa.

Ura Middle Tennessee Staten yliopistossa venyi lopulta viiden vuoden mittaiseksi ja näistä parhaimmat tilastot hän keräsi viime kaudella kirjaten 10.5 pistettä, 5.7 levypalloa ja 2.2 syöttöä ottelua kohden 27 minuutin peliajalla.

– Alun perin etsinnässä oli viime vuosien isojen miesten tyylinen pelaaja, mutta DeAndren tultua kohdalle hänen puolustuksen liikkuvuutensa, hyökkäyksessä käytössä olevan työkalupakki sekä loistavat syöttötaidot tekivät vaikutuksen, kommentoi päävalmentaja Jussi Savolainen uutta suojattiaan.

Jeremiah Woodin tapaan Dishman on muutaman sentin lyhyempi kuin edellisvuosina Vilppaassa nähdyt korinaluspelaajat. Vastapainoksi häneltä löytyy kuitenkin hurja 216 sentin mittainen syliväli.

– Ne sentit mitkä DeAndre häviää pituudessa verrattuna edellisvuosien isoihin, hän tulee kompensoimaan pallovarmuudella ja monipuolisuudella, Savolainen kertoo.

DeAndre Dishmanin myötä Vilppaalla on nyt koossa seitsemän pelaajaa ensi kauden joukkueeseen.