2024Otteluraportit
Vilppaan huono heittovire jatkui lauantaina Kauhajoen IKH Areenalla, jossa se kärsi 7 pisteen tappion isäntä Karhubasketille lukemin 77–70 (42–41). Tappion myötä Vilpas valahti sarjataulukossa kuudenneksi ja on nyt kaksi sarjapistettä perässä Korihaita ja Kataja Basketia, joiden asema liigan kärkinelikossa vahvistui entisestään lauantain kierroksen jälkeen.

Vilpas lähti illan otteluun totutusta poiketen pienellä viisikolla, kun avaukseen marssitettiin King, Koivisto, Overton, Laine ja Dishman. Poikkeus kannatti, sillä ottelun ensimmäiset 20 minuuttia mentiin Vilppaan pelisuunnitelman mukaan ja varsinkin levypallokamppailuun oli saatu kaivettua lisää kovuutta keskiviikon Korihait-ottelusta. Ensimmäisellä puoliajalla erityisesti Riku Laine (5/6) sekä kauden kolmannen tuplatuplansa kerännyt DeAndre Dishman (10/11) napsivat tärkeitä irtopalloja.

– Olen pirun tyytyväinen siihen, minkälaisella taisteluilmeellä pelasimme tänään. Varsinkin ensimmäisellä 20-minuuttisella joukkueiden välillä ei ollut suurta eroa, analysoi Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

Vaikka puoliajalle lähdettiin oranssipaitojen johtaessa vain pisteellä, niin Vilppaan heittopelin ongelmat näkyivät silti läpi ottelun. Vilpas pääsi haluamiinsa heittopaikkoihin, mutta liian usein ohiheiton seurauksena vastustaja rankaisi nopeasti toisessa päässä. Tavallisesti lähemmäs 40 prosentin tarkkuudella kolmen pisteen kaaren takaa heittävä Vilpas onnistui upottamaan Kauhajoella 37 yrityksestään vain kahdeksan. Tämä näkyi auttamatta myös ottelun lopputuloksessa.

– Tänään oli yksi niistä päivistä, kun sudittiin heittoja ohi urakalla. Ei olisi osuttu edes veneestä järveen. Yleensä kun heität vapaan kolmosen tai layupin ohi, niin sen jälkeen omissa soi, Savolainen jatkoi.

Intensiivinen ja kamppailun täyteinen ottelu ratkesi kuitenkin lopullisesta vasta viimeisen kolmen minuutin aikana. Huonosta heittopäivästä huolimatta Vilppaan hyvä puolustus ja eritoten Jamison Overtonin (28/9) hurjat yksilösuoritukset kerta toisensa jälkeen pitivät salolaiset mukana pelissä viimeisille minuuteille asti.

– Karhu sai lopussa pari kovaa koria ja me emme saaneet. Siihen tämä ottelu yksinkertaisuudessaan ratkesi, kommentoi toisen ottelunsa loukkaantumisen jäljiltä pelannut Teemu Suokas.

Muut Vilppaan pistemiehet Kauhajoella: King 14/4, Koivisto 6/0, Eady 3/4, Nenonen 3/1, Vaara 1/5 ja Suokas 0/1/4 syöttöä.

Seuraavaksi Korisliiga jää kahden viikon maaottelutauolle, jonka aikana Vilpas pääsee harjoittelemaan lähes koko joukkueen vahvuudella. Ainoa poissaolija on Luukas Vaara, joka matkaa Espooseen Susijengin vahvuuteen. Tsemppiä koitoksiin Luke!

Vilpas palaa tauolta lauantaina 1. maaliskuuta vierasottelulla Helsinki Seagullsia vastaan. Maaottelutauko tulee oletettavasti runkosarjan voittaneelle lokkiparvelle kreivin aikaan, sillä joukkue on aloittanut jatkosarjan kahdella tappiolla.