Korisliigan Salon Vilpas on irtisanonut sopimuksen laitahyökkääjä Djimon Hensonin kanssa. Seura palkkasi Hensonin tilalle alkukauden Japanissa palloilleen 198-senttisen Jamison Overtonin, jonka pitäisi saapua Saloon sunnuntaina.

Vilpas on voittanut yhdeksästä liigapelistään neljä, joten muutoksia kokoonpanoon oli odotettavissa. Sopimus Hensonin kanssa solmittiin kesäkuun lopulla ja laitahyökkääjä saapui Saloon kovin odotuksin. Alla oli kaksi pisterikasta kautta Georgian pääsarjassa ja viime kaudella mies valittiin Superliigan parhaaksi pelaajaksi. Kaikki ei kuitenkaan aina natsaa ja Hensonin ura Vilppaassa päättyi keskiviikon Bisons-otteluun Loimaalla. Henson ehti pelata Vilppaan paidassa yhdeksän ottelua 12.2 pisteen keskiarvolla ja levypalloja käsiin jäi 1.6 ottelua kohti.

– Selvää on, että Vilppaan alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Djimon oli pidetty henkilö joukkueen keskuudessa ja siksi nämä ovat aina ikäviä juttuja. Hänellä olisi varmaan ollut potentiaalia parantaa, mutta sarjajärjestelmä on armoton ja ylempään jatkosarjaan on kova tunku. Mielestämme joukkue tarvitsi uudenlaista sytykettä ja uskomme, että Overton tuo nopeudellaan uutta rytinää kentälle, arvioi Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen.

Vilpas kiittää Djimon Hensonia erittäin ammattimaisesti hoidetusta työstä seurassa ja toivoo hänelle pikaista sopimusta uusiin ympyröihin.

 

Sunnuntaina Saloon, keskiviikkona kentälle?

Hensonin korvaava Jamison Overton on San Diegosta kotoisin oleva 24-vuotias laitahyökkääjä, joka pelasi kaksi kautta yliopistokorista Utah Valleyn paidassa ja jälkimmäisen kauden tilastot olivat 15.6/4.2. Viimeiseksi yliopistokaudeksi 198-senttinen laituri siirtyi Weber Staten paitaan pelaten isoilla minuuteilla 12.4 pisteen ja 3.6 levypallon keskiarvoilla.

Ensimmäinen ammattilaiskausi vei Overtonin Luxemburgin pääsarjaan BBC Arantia Larochetteen, jossa 22 ottelussa syntyi tilastot 27.0/6.5. Tälle kaudelle hän teki sopimuksen Japanin Saitama Broncos-seuraan, mutta ura nousevan auringon maassa päättyi neljään otteluun, sillä joukkue tarvitsi uutta sentteriä joukkueeseen ja Overtonin oli lähdettävä. Hän teki pelaamissaan otteluissa keskiarvot 32.3 minuuttia, 21.8 pistettä, 5.8 levypalloa ja 2.5 syöttöä per peli.

– Tarvitsimme joukkueeseen uutta kipinää ja jotain erilaista. Sitä, mikä on alkukauden peleissä puuttunut ja juuri tämän takia päädyimme Jamisoniin. Hän tuo meille urheilullisuutta, räjähtävyyttä sekä monipuolisuutta niin hyökkäykseen kuin puolustukseen, arvioi päävalmentaja Jussi Savolainen uutta laitahyökkääjää.

Overtonin koneen pitäisi laskeutua rapakon takaa sunnuntaina ja mikäli pelilupa saapuu ajoissa, miehen ensiesiintyminen tapahtuu Salohallissa keskiviikkona Lahti Basketballia vastaan.