Tiedotteet
Salon Vilpas ja päävalmentaja Jussi Savolainen ovat sopineet vuoden jatkopahvista Korisliigassa. 36-vuotias Savolainen aloitti Vilppaan päävalmentajana viime kesänä ja hän on luotsannut ensimmäisellä kaudellaan Vilppaan puhtaasti pudotuspeleihin. Jatkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran ja Vilpas taistelee parhaillaan pudotuspelien kotiedusta.

Vaikka debyyttikausi päävalmentajana ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista, seurassa ollaan tyytyväisiä seuran oman kasvatin otteisiin.

– Ensimmäinen kausi Korisliigan päävalmentajana on ollut opettavaista aikaa Jussille monella tapaa ja mielestämme hän on ansainnut omalla ja staffin työllä itselleen jatkosopimuksen. Jokaiselle valmentajalle tulee kauden aikana ylä- ja alamäkiä, jotka antavat työkaluja siihen valmentajan omaan työkalupakkiin. Jussi on saanut tästä kaudesta hyvää oppia ja on varmasti ensi kaudella entistä valmiimpi päävalmentajan vaativaan pestiin, toteaa Vilppaan toiminnanjohtaja Sami Toiviainen.

Vilppaan kausi alkoi hyvän harjoituskauden jälkeen vaisusti ja lokakuun saldo oli vain kaksi voittoa ja viisi tappiota. Otteet paranivat marraskuussa (4/1) ja myös joulukuu (4/2) sujui voittopuolisesti. Paikka ylemmässä jatkosarjassa varmistui kaksi kierrosta ennen päätöstä ja tällä hetkellä Vilpas taistelee sijalla kolme (15/15), kun jatkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Neljälle parhaalle on luvassa kotietu puolivälieriin ja Vilpas kohtaa lauantaina Karhubasketin Salohallissa ja päätöspeli pelataan keskiviikkona Joensuussa.

– Hienoa, että saatiin sovittua jatkosta jo nyt. Oma tavoitteeni kauteen lähdettäessä oli, että kykenen auttamaan sekä kehittämään joukkuetta ja tekemään koviakin päätöksiä. Kausi on ollut vuoristoratamainen, muuttujia on ollut paljon ja virheitäkin on tullut tehtyä, mutta tämä kaikki on opettanut erittäin paljon ja näyttänyt miten eri asioiden kanssa on parasta toimia. Vielä on ratkaisupelit jäljellä ja tulemme antamaan kaikkemme, jotta menemme mahdollisimman pitkälle. Vilppaan organisaatiossa on hyvä toimia valmentajana ja Salohallissa on aina hyvä tunnelma fanien toimesta. Kiitos siitä seuralle sekä kannattajille. Seuraavaan kauteen on varmasti helpompaa lähteä, kun on yksi kausi Korisliigan päävalmentajana takana. Töitä tehdään jo ensi kauttakin ajatellen, mutta pääfokus on luonnollisesti tässä kaudessa ja sen lopettamisessa vahvasti, Savolainen tuumii.