2024Otteluennakot
Tiistai on vihdoin Salohallissa GAMEDAY lähes kolmen viikon kotitauon jälkeen. Vilpas saa vieraita kaukaa Joensuusta ja lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, sillä kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet salolaisille ja Kataja Basket on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista. Itäsuomalaisten huominen kokoonpano onkin vielä arvoitus ja kello 18:30 nähdään, millä miehistöllä kaukaiset vieraat saapuvat Salohalliin. Vilppaalta Jacob Grandison nähdään ensi kertaa kotiparketilla.

Illan joukkueet ovat tasapisteissä 15 voitolla ja 11 tappiolla ja molemmat ovat voittaneet kymmenestä viimeisestä ottelustaan kuusi. Vilpas löytyy sarjataulukon sijalta viisi, Kataja Basket sijalta kuusi. Vilpas haki viimeksi 79-91 vierasvoiton Seagullsista tasapainoisen esityksen jälkeen ja Kataja Basket hävisi kotonaan Karhubasketille 84-92.

Päävalmentaja Petri Virtasen ongelmat konkretisoituvat etenkin ulkomaalaisosastolle. Korintekovoimainen Richaud Pack pelasi viimeksi 27. tammikuuta Bisonsia vastaan ja mies on ollut sen jälkeen sivussa viidestä ottelusta. Niissä Kataja on voittanut Lahden ja BC Nokian ja hävinnyt Kauhajoen lisäksi Korihaille ja Seagullsille. Grant Singleton veti alkuverryttelyn, mutta ei käynyt kentällä ja varajenkki Vatangoe Donzo on ollut sivussa jo pitempään. Kataja Basket joutui siten pelaamaan kahdella vahvistuksella ja päähänsä osumaa ottanut Elijah Lufile teki tilastot 18/5 sekä Amanze Egekeze 16/4.

Kotimaisella puolella tuoreinta hankintaa Hannes Pöllää ei vielä kentällä nähdä, mutta lauantaina nilkkaansa loukannut Tuomas Hirvonen, Henri Permanto, Teemu Knihtinen, Thomas Tumba ja Sebastian Lindberg nähtäneen. Virtanen myönsi Kauhajoki-pelin jälkeen, että maajoukkuetauolla oli hankaluuksia saada hyviä treenejä aikaiseksi loukkaantumisten ja sairastelujen takia.
Oli Katajan kokoonpano mikä tahansa, Vilppaan on oltava erityisen tarkkana Katajan hanakoiden heittäjien kanssa.

Joensuulaiset ovat liigan ahkerimpia pommittajia kaaren takaa ja se laittaa pallon ilmaan liki 33 kertaa ottelua kohti bonuskaaren takaa. Tarkkuudessa vieraat jäävät kuitenkin Vilpasta heikommiksi, kuten prosentit 38.0%-33.4% kertovat.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja Vilpas veti pitemmän korren molemmissa peleissä. Salohallissa Vilpas voitti Elijah Lufilen debyytissä 80-75 vahvan levypallopelinsä turvin. Joensuussa ennen vuoden vaihdetta Vilppaan voittonumerot olivat 81-92 ja silloin Richaud Pack pelasi ensimmäisen ottelunsa sinivalkoisissa. Kataja johti Motonet Areenalla kolmannella jaksolla vielä 14 pisteellä, mutta jäätyi päätöskympillä totaalisesti Vilppaan viedessä kymmenminuuttisen 8-30.

Mikko Koivistolle illan ottelu on peli numero 500 pääsarjatasolla ja Jacob Grandison pääsee tiistaina ensi kertaa kotiyleisön eteen. Korisliiga tuli laiturille tutuksi jo perjantaina Kisahallissa, jossa ”Jaken” esitys (16/3) oli kaikin puolin mainio. Vilpas peluutti kymmenikköään tasaisesti ja aina kun kuusi miestä tekee kaksinumeroiset pistelukemat, siitä seuraa jotain hyvää.

– Viime perjantaina meillä oli Helsingissä vaikeimmat hetket, kun hyökkäyksemme oli staattista ja heitonvalinnat heikkoja. Sitä kautta kaveri pääsi iskemään nopeasti vastaan ja tämä pitää korjata tiistaille. Katajaa ei saa päästää juoksemaan avoimelle kentälle ja heidän heittäjänsä pitää löytää ajoissa, arvioi Jussi Savolainen.

Vilpas tiistaina: 1 Suokas, 2 Dishman, 3 Eady, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 12 King, 15 Grandison, 20 Vaara, 21 Laine, 22 Overton.

Salon Vilpas – Kataja Basket Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntänä on Someron Säästöpankki. Tervetuloa!