2024Otteluraportit
Salon Vilpas kärsi keskiviikkoiltana kirvelevän kolmen pisteen kotitappion Uudenkaupungin Korihaille lukemin 76–79 (46-47). Ottelun lopputulos sekoitti pakkaa myös taistelussa pudotuspelien kotiedusta, sillä eilisen kierroksen jälkeen Vilpas, Korihait sekä oman ottelunsa voittanut Kataja Basket ovat sarjataulukossa tasapisteissä.

Ystävänpäivän iltana pelattu ottelu starttasi Vilppaan osalta tahmeasti, sillä joukkueen ensimmäiset neljä pelitilanneheittoa kolisivat rautoihin. Korihait sen sijaan eivät vieraskoreudesta kärsineet, vaan haiparvi karkasi nopeasti 12 pisteen karkumatkalle. Erityisesti amerikkalaislaituri Travis Jocelyn (15/5) oli ottelun alussa hurjana, tehden joukkueensa ensimmäisestä 14 pisteestä peräti yhdeksän.

– Tässä kohtaa kautta tunnemme Vilppaan pelityylin hyvin ja he myös tuntevat meidän tapamme pelata. Emme halunneet antaa heille vapaita kolmen pisteen heittoja ja mielestäni ensimmäisellä jaksolla puolustimme hyvin, summasi Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun tapahtumia.

Vilpas pääsi peliin mukaan toisella jaksolla ja nousi tasoihin kovia koreja viimeistelleen Tavon Kingin (21/4) johdolla. Illan isoimmat aplodit keräsi pitkään loukkaantumisesta kärsinyt Teemu Suokas (5/5), joka teki hienon paluu pelaavaan kokoonpanoon. Puoliajalle lähdettiin punavalkoisten yhden pisteen taukojohdossa.

Heittopään ongelmat piinasivat Vilpasta kuitenkin myös ottelun toisella puoliskolla. Tästä kielii illan tilastoharvinaisuus – Mikko Koiviston (0/1/6s) ja Juho Nenosen (1/5) onnistuneiden pelitilanneheittojen saldo oli pyöreä 0.

– Meillä oli heti ottelun alusta alkaen ongelmia saada heittoja hyvästä rytmistä ja pallo jäi liikaa paikalleen. Se näkyi tänään myös prosenteissa, kommentoi Vilppaan illan parhaana palkittu Riku Laine.

Ystävänpäivästä huolimatta kentällä nähtiin erittäin intensiivinen ja fyysinen kamppailu. Virheongelmat heijastuivat erityisesti kummankin joukkueen isoon päähän. Lopulta Korihait kuitenkin onnistui pysäyttämään Vilppaan viimeisellä kympillä ja jätti kotijoukkueen vain 10 pisteeseen. Tyree Eady (7/3) sai vielä lopussa heiton ilmaan, joka olisi vienyt ottelun jatkoajalle, mutta illan teeman mukaisesti pallo pyörähti ulos renkaasta.

– Itse sössittiin tänään tämä matsi. Pelin alku oli meiltä tahmea ja heittopeli sakkasi. Tuntui, että sama tahmeus jatkui läpi ottelun, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen ottelun jälkeen.

Vilppaan illan muut pistemiehet: Dishman 11/5, Vaara 11/7, Laine 13/5 ja Overton 7/1.

Jatkosarja jatkuu Vilppaan osalta heti lauantaina, kun se matkustaa lakeuksille Karhubasketin vieraaksi. Ärsytetty Karhu hävisi eilen oman ottelunsa Nokialla, joten lauantaina-illan mittelöstä tuskin tulee tunnetta ja tahtoa puuttumaan.