Pelaajauutiset
Vilppaan kolmas ulkomaalaisvahvistus tulevalle kaudelle on 193-senttinen Djimon Henson. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvä Henson pelasi kaksi viimeistä kautta Georgian Superliigassa ja on tuore tuplamestari TSU Tbilisin riveistä. 25-vuotias Henson valittiin kauden päätteeksi finaalien ja koko Superliigan parhaaksi pelaajaksi.

Aiempien kausien perusteella Vilpas on saamassa Hensonista melkoisen korintekijän. Indianapolisin mies pelasi neljä kautta Morehead Staten yliopistossa Kentuckyssä, jossa viimeisellä kaudella syntyi 10.4 pistettä ja 4.2 levypalloa kolmosten osuessa 40% tarkkuudella.

Koronavuoden jälkeen Henson solmi ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Georgian pääsarjaan. Avauskaudellaan combotakamies pisti palloa pussiin 17.6 pisteen keskiarvolla (2.8 levypalloa, 2.9 syöttöä) Mega BasketTbilisin paidassa ja kauden kohokohta oli 51 pisteen ottelu Kutaisia vastaan.

Viime kaudeksi Henson solmi uuden sopimuksen naapuriseura TSU Tbilisiin, jonka paidassa Henson voitti Georgian cupin ja pääsi toukokuun lopulla tuulettamaan Georgian mestaruutta, kun Rustavi kaatui finaalisarjassa voitoin 3-2. Ratkaisevassa vitospelissä Henson heitti 31 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Kausi oli muutenkin menestys, sillä hänet valittiin Superliigan finaalien MVP:ksi ja vuoden pelaajaksi pelattuaan 23 ottelua 22.1 pisteen, 5.7 levypallon ja 2.9 syötön tehoilla.

– Djimon tuo joukkueeseen aimo annoksen korintekovoimaa. Keskustelu hänen kanssaan antoi kuvan fiksusta ja sosiaalisesta pelaajasta, joka tekee kaikkensa auttaakseen joukkuetta voittamaan. Djimonilla on selkeä kuva henkilökohtaisista kehityskohteista ja hän on valmis tekemään töitä ottaakseen seuraavan askeleen urallaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

Vilppaalla on Djimon Hensonin lisäksi sopimukset Tavon Kingin, DeAndre Dishmanin, Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Teemu Suokkaan, Onni Mäkysen ja Tuukka Juntusen kanssa.