2024Otteluennakot
Korisliigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina ja ylempi jatkosarja ottaa varaslähdön jo torstaina Vilppaan ja BC Nokian välillä. Etukäteen ajatellen vastus ei voisi olla ikävämpi, sillä Greg Gibsonin nippu on noussut talvikauden parhaaksi joukkueeksi liigassa. BC Nokia on voittanut viimeisistä kymmenestä pelistään kahdeksan ja se on myös liigan paras vierasjoukkue.

Toiseksi paras kuntopuntarissa on Karhubasket saldolla 7/3 ja heti perässä tulevat Vilpas, Seagulls ja Kataja kuudella voitolla ja neljällä tappiolla. Ylemmän jatkosarjan joukkueista Korihaiden talvikausi on sujunut muita heikommin (4/6). BC Nokian vierassaldo on todella kovaa luokkaa, sillä kauden 11 bussiottelustaan se on voittanut yhdeksän. Tappiot se on kokenut vain marraskuussa Seagullsille ja uuden vuoden aattona Kouvoille kahden jatkoajan jälkeen.

Ylempi jatkosarja polkaistaan käyntiin etuajassa, sillä Salohallista ei löytynyt tilaa myöhemmin. Perjantaina parketin valtaavat Wanhojen tanssit ja lauantaina siellä pelataan lentopalloa. Ylemmän jatkosarjan muut ottelut pelataan lauantaina (Kauhajoki-Seagulls) ja sunnuntaina (Korihait-Kataja Basket).

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1. Lokakuussa Vilpas haki 84-90 makean vierasvoiton Harjuniityn liikuntahallista ja tärkeässä roolissa oli Vilppaan kaukoheittopeli. Se upotti 15 kertaa pallon pussiin kaaren takaa ja ratkaisi ottelun päätösjaksolla (19-27). Tarkimmat onnistujat kaarella olivat Teemu Suokas (3/3), Tyree Eady (4/6) ja Djimon Henson (4/8). Henson pelaa nykyään Serbiassa ja Teemu Suokas huilaa edelleen olkapäävamman vuoksi.

Tammikuun alussa joukkueet kohtasivat Salohallissa ja BC Nokia kuittasi kalavelat numeroin 79-88. Ilman JJ Overtonia pelanneesta Vilppaasta Suokas (14/11/8) lähenteli tripla-tuplaa ja toinen onnistuja oli Tyree Eady (18/4). Vilpas oli läpi ottelun vaikeuksissa Nokian aggressiivisen pakkipään kanssa ja se näkyi peräti 21 menetyksenä. Gach upotti viimeksi Salossa 25 pinnaa.

Vilppaan vahvuus kaudella ovat olleet ehdottomasti kaukoheitot, jotka ovat uponneet 38.9% tarkkuudella. Liigan kolmostilastoissa peräti kolme Vilppaan pelaajaa löytyy kuuden parhaan joukosta. Tyree Eady on listan ykkönen (53.9%), Riku Laine kolmas (42.1%) ja Mikko Koivisto kuudes (41.8%). Soiko sukka myös torstaina?

Juho Nenonen nousi viime Kobrat-pelissä uudelle tuhatluvulle levypalloissa. Komeat 19 vuotta Korisliigassa pelannut Nenonen noukki neljä puolustuslevypalloa ja kasvatti kokonaismäärän kahteen tuhanteen. Onnittelut!

– Päästään aloittamaan jatkosarja kotona ja vastaan tulee kuuden ottelun voittoputkessa rymistelevä Nokia. Kun kuukausi sitten pelasimme heitä vastaan, olimme ongelmissa alusta asti heidän aktiivisen puolustuksen ja nopean hyökkäyksen kanssa. Nyt nähdään kuinka paljon paremmin olemme saaneet valmistautumisen onnistumaan tähän otteluun, arvioi Jussi Savolainen.

Vilpas Salohallissa: 2 Dishman, 3 Eady, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 11 Rönnholm, 12 King, 20 Vaara, 21 Laine, 22 Overton.

BC Nokian tarkkakätisin on juuri tammikuun pelaajaksi valittu Tucker Richardson (41.8%), jonka 141 kolmosesta 59 on löytänyt oikeaan osoitteeseen. Kuukauden pelaajan palkinto osui oikeaan osoitteeseen, sillä Colgaten yliopiston kasvatti siivitti joukkueensa viiteen peräkkäiseen voittoon tammikuussa ja teki tilastorivin 20.0/5.6/5.6 syöttöä.

Keltamustien pistekärki on hienon kauden pelannut kaksimetrinen Both Gach (21.8/6.2/3.2) ja Gibsonin miehistössä löytyy rutkasti leveyttä jokaiselle pelipaikalle. Richardsonin kanssa takakentältä löytyy Kahron Ross (13.1/3.2/5.0), Niko Mattila (7.4/4.1) sekä Fiifi Aidoo (7.0/2.6) ja pitemmästä päästä Gachin ohella Patrick Tape (12.6/7.3) sekä Tomas Murphy (7.6/3.5).

BC Nokia on liigan toiseksi eniten pisteitä tekevä joukkue (90.9) ja hyökkäyksiin lähdöissä nopeus taitaa olla liigan vauhdikkainta. Se on myös liigan tarkin vapariviivalla (77.5%), kakkonen kahden pisteen heitoissa (55.6%) ja jakaa eniten syöttöjä (22.0) koko liigassa.

Salon Vilpas-BC Nokia torstaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä on Länsirannan hammaslääkärit ja hallilla kannattaa käydä edullisilla ostoksilla. Kaikki vanhat fanikamat myydään pilkkahinnoin, joten ei kun penkomaan!