2023Otteluennakot
Nyt se alkaa eli lauantai on Salohallissa GAMEDAY! Vilpas saa Salon syysmarkkinoiden päätteeksi vieraita Kymeenlaaksosta kello 17:00, kun vastaan asettuu Korisliigan veteraani KTP Basket. Tervetuloa Salohalliin kannustamaan Vilpas kauden avausvoittoon!

KTP Basket on Korisliigan ja sen edeltäjän SM-sarjan kautta aikojen ykkönen monella tapaa mitattuna. Kotkalaisilla on peräti 66 kautta pääsarjassa ja SM-mitaleita se on kerännyt vuosien varrella 25 kipaletta. Ne koostuvat kuudesta kullasta, seitsemästä hopeasta ja 12 pronssista. Niistä viimeinen on keväältä 2019, jolloin se voitti Vilppaan Salohallissa 97-98. Otteluita se on pelannut enemmän kuin kukaan muu eli 2253. Seuran kulta-aika löytyy 1990-luvun alusta, jolloin se nappasi kolme SM-kultaa vuosina 1991, 1993 ja 1994. Tälle kaudelle coach Mäkelä lataa joukkueen tavoitteeksi: ”Kuuden joukkoon ja siitä sitten eteenpäin.”

Nyky-KTP Basket jatkaa Roope Mäkelän johdolla kolmatta vuotta ja tälle kaudelle vieruskaveriksi on noussut Vilppaassakin pelannut Michael Pounds. KTP on keskipituudeltaan (191.0cm) liigan pienin joukkue, mutta ei anneta sen hämätä. Yli kaksimetrisiä miehiä ryhmästä löytyy kolme eli Ahmad Rand 203cm, Juho-Matti Henttonen 202cm ja Markise Davis 201cm ja halua irtopalloihin löytyy pienemmiltäkin.

Kotkalla on ollut useasti pieniä ja liukkaita takamiehiä eikä alkava kausi tee poikkeusta. Pelintekijänä häärää vain 173-senttinen Vincent Golson Jr. ja neljäs ulkomaalaisvahvistus on laidassa viihtyvä Shaun Doss Jr (194cm). Mäkelä sai pidettyä viimevuotisen rungon hyvin kasassa, sillä Henttosen lisäksi Vili Nyman, Topias Kuukkanen ja Joonas Timonen jatkavat satamakaupungissa. Joonas Lehtoranta ja Mubashar Ali poistuivat rosterista ja tilalle hankittiin oma kasvatti Tomi Lommi Joensuusta sekä Miikka Marttinen Kauhajoelta.

– Harjoituspelit ovat ohi ja tositoimet alkavat Salon kotiluolassa. Voimasuhteita on tässä vaiheessa vielä vaikea ennakoida, mutta jo veteraanit Koivisto ja Nenonen pitävät huolen, että vastassa on laadukas joukkue. Harjoituspelit menivät meiltä vuoristoratamaisesti sekä tuloksellisesti että otteluiden sisällä. Toivottavasti nautimme pelistä enemmän kuin jännitämme ja saamme pidettyä tempoa yllä koko 40 minuuttia, pohtii Roope Mäkelä.

KTP Basket Salohallissa: 1 Davis, 2 Golson Jr, 5 Timonen, 7 Lommi, 10 Nyman, 11 Marttinen, 17 Henttonen, 20 Mykrä (GTD25%), 21 Doss Jr, 24 Rand, 32 Kuukkanen.

Liigahistoriansa 24. kauden aloittava Vilpas pääsee lauantain avaukseen täydellä 12 pelaajan rosterilla ja mikä tärkeintä – Hanhivaara-turnauksen huilannut Mikko Koivisto on mukana. Kotiturnaus ei mennyt Vilppaalta aivan putkeen ja parannettavaa jäi rutkasti. Korihaita vastaan (67-76) esitys jäi vaisuksi, mutta Kouvot-pelissä (92-95) ilme oli tappiosta huolimatta paljon parempi. Nyt on viikko hiottu kuvioita kuntoon ja toivottavasti saadaan täysi tupa kannustamaan kotijoukot avausvoittoon.

– Kausi alkaa kotona ja vastassa vauhdikas KTP. Siirtymäpelaaminen tulee olemaan ratkaisevassa osassa tässä pelissä. Laitetaan heti hyvä meininki päälle ja nähdään hallilla! toteaa toista kauttaan Vilppaan peräsimessä aloittava Jussi Savolainen.

Vilpas lauantaina: 1 Suokas, 2 Dishman, 3 Eady, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 11 Rönnholm, 12 King, 13 Juntunen, 20 Vaara, 21 Laine, 32 Henson.

Salon Vilpas – KTP Basket Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä Passeliauto. Tervetuloa!