Otteluennakot

Vilpas teki torstaina tempun, johon kukaan muu Suomessa ei ole vielä pystynyt eli kaatoi suuren ja mahtavan Karhubasketin IKH Areenalla. Oranssipaidoilla oli koossa 19 peräkkäistä liigavoittoa uudelta Areenaltaan, mutta kaikki putket katkeavat joskus. Lauantaina välieräsirkus palaa taas Salohalliin ja voisi kuvitella, että tyhjiä paikkoja ei hallista hirveästi löydy. Molemmat joukkueet lähtevät viikonlopun kamppailuun hieman eri kokoonpanolla kuin torstaina.
Karhubasketilta Manny Patterson palaa kokoonpanoon ja hieman vaisusti esiintynyt Dikembe Dixson jää varajenkin rooliin. Vilpas sai perjantaiaamulla huonoja uutisia. Sairaana oleva Jere Anttila oli syrjässä jo Kauhajoen reissulta ja nyt oireet ovat levinneet myös pelaavassa kokoonpanossa. Lauantaina Ira Lee on sivussa kokoonpanosta sairauden vuoksi ja myös Niilo Kärkkäisen pelaaminen on epävarmaa.
Torstainen vierailu Pohjanmaalle osoitti, ettei Vilppaan läksyjenlukutaidossa ei ole sittenkään mitään vikaa. Kauhajoen avausottelun (80-63) jälkeen taito oli vielä kyseenalainen, sillä toisessa yhteenotossa (74-82) hakattiin päätä seinää samoilla virheillä. Menetykset ja levypallopelaaminen eivät olleet sillä tasolla, jolla Karhubasketin veroista joukkuetta kaadetaan. Kolmas kohtaaminen muutti kaiken ja Salohallin neljänteen peliin lähdetään uudesta tilanteesta. Kotivoitolla sarja olisi tasatilanteessa ja se tietäisi varmuudella yhtä lisäkotiottelua torstaille. Se olisi kassanvartijan kannalta mieluinen asia.  
Mitä, missä ja milloin
Neljäs välieräottelu Vilpas-Karhubasket Salohallissa lauantaina kello 17:00. Aiemmat ottelut ovat koonneet mukavia yleisömääriä (1471, 1401, 1731), joten mielenkiinnolla odotetaan, täyttyykö Salohalli lauantaina. Karhufanit ovat tulossa paikalle, joten katsomo ei tule olemaan täysin punavalkoinen. Ovet aukeavat viikonlopun kunniaksi jo kello 15:00 ja pre game -tapahtuma pyörähtää heti käyntiin ravintola Pelimannissa Hookin ribseillä ja Perniön lihan chorizoilla – kylmistä ruokajuomista puhumattakaan. Kello 15:30 on vuorossa yllätysohjelmaa, kisailua ja visailua ja anniskelukatsomo Hook Corner palvelee läpi ottelun janoisia. Otteluisäntänä on sähkötukku Finnparttia ja Länsirannan hammaslääkärit palkitsevat tuttuun tapaan kotijoukkueen syömähampaan. Punaista päälle ja huutamaan! ”Oi Vilpas on…” Illan lähtökohdat
Taisteleva Vilpas oli aivan eri joukkue torstaina Kauhajoella. Savolaisen suojatit voittivat levypallot 28-33 ja etenkin hyökkäyspään irtopalloissa (9-12) ero oli valtava kahteen aiempaan peliin verrattuna. Kun menetykset menivät tasan 13-13, kotijoukkue ei saanut etua sieltäkään. Huomionarvoista oli toisen puoliajan vain kolme menetystä. Pallosta on hyvä pitää huolta silloin, kun peliä ratkotaan.
– Kauhajokikin analysoi satavarmasti tätä peliä huolella ja meidän täytyy parantaa koko ajan, jos haluamme pärjätä tämän tasoista joukkuetta vastaan, ennakoi Savolainen tulevaa.
Vilpas on pelannut sarjaa yhdeksän miehen rotaatiolla, mutta lauantaina terveysongelmat tullevat kaventamaan peluutusta. Ira Leen poissa ollessa KeyShawn Feazellin minuutit varmasti kasvavat. Uskoa tulevaan antaa se, että heittomäärät kääntyivät Kauhajoella ensimmäistä kertaa Vilppaalle. Kakkosyritykset 33-40 ja kolmoset 28-26 kertovat kehityksestä menetysten ja levypallojen saralla.
Karhubasket ei lähtenyt enää kikkailemaan, vaan ilmoitti pelaavan kokoonpanonsa ilman GTD-merkintöjä. Manny Patterson on ollut sivussa kaikki kolme Vilpas-ottelua ja miehen edellinen liigapeli on huhtikuun 8. päivältä Pyrintöä vastaan. Nyt Koskimies päästää Pattersonin irti ja Dikembe Dixson istuu siviileissä, joten Koskimies saa lisävoimaa korin läheisyyteen. Muuten Karhun kokoonpano on ennallaan.
Huomionarvoista
Kauhajoella ensi kertaa tällä kaudella puku päällä esiintyneen Teemu Rannikon voittoprosentti apuvalmentajana on edelleen täysi 100. Viime kaudella päävalmentaja Sami Toiviainen oli sairaana Kouvolan vierasreissulla ja Rannikko toimi Jere Anttilan oikeana kätenä. Vilpas voitti 84-95. Torstaina Anttila oli kipeänä ja Rannikko Savolaisen tukena. Vilpas voitti 87-90. Säilyykö ”Taikurin” putki myös huomenna?  
Kokoonpanot
Vilpas: 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 11 Draine, 13 Juntunen, 14 Kärkkäinen (GTD25%), 18 Abell, 21 Laine.  
Karhubasket: 1 Jones, 5 Kantonen, 7 Dolenc, 8 Suokas, 10 Patterson, 11 Kaukiainen, 20 Innamaa, 21 Marttinen, 23 Hakamaa, 30 Crockett, 34 Skinner. 
Poissaolot
Vilpas: Lee ja Poutiainen, todennäköisesti myös Kärkkäinen.Karhubasket: Dixson huilaa. Pudotuspelien tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)
Karhubasket: Crockett 20.4 / Crockett 11.4 / Kantonen 6.4. Vilpas: Feazell 12.6 / Lee 8.0 / Goodin 4.4.
Päävalmentajien mietteet
Jussi Savolainen: ”Meidän levypallopelaaminen parani viime ottelussa. Kun kehitetään sitä entisestään ja terävöitetään muutamien puolustustilanteiden tekemistä, olemme jälleen valmiita taistelemaan voitosta lauantaina Salohallissa.”
Janne Koskimies: ”Kaikissa kolmessa ottelussa voittanut joukkue on aloittanut ottelun terävämmin ja saanut enemmän heittoyrityksiä. Molempien joukkueiden kokoonpanomuutosten myötä lauantaina tullaan varmasti näkemään kentällä erilaisia viisikoita aiempiin otteluihin verrattuna.”
Päivän tietokilpailukyssäri
Viimeksi kysyttiin, millä nimellä Kauhajoen Karhu pelasi ennen nousua koripallon I divisioonaan keväällä 2000. Oikea vastaus on Kauhajoen Pesukarhut. Nyt kysytään Kauhajoen komeasta IKH Areenasta. Mikä on Areenan katsojakapasiteetti ja montako aitiota Areenasta löytyy?