2024Pelaajauutiset
Salon Vilppaan liigajoukkue tulee uusiutumaan vahvasti tulevalle kaudelle. Riku Laineen muutto Tampereen Pyrintöön julkaistiin jo maanantaina ja toisen ison aukon tulee jättämään yhdeksän kauden ajan Vilpasta edustaneen Juho Nenosen poistuminen rosterista.

Juho Nenonen (36) ja Riku Laine (26) jättävät Vilppaan tulevaan kokoonpanoon liki tuhannen liigapelin kokoisen aukon ja se merkitsee, että Vilppaan on suunnattava katseet kevään pelaajamarkkinoille. Ensi kaudelle sopimukset ovat voimassa tällä hetkellä Mikko Koiviston, Luukas Vaaran ja Thomas Rönnholmin kanssa. Kahden liigakonkarin poistuminen tarkoittaa joukkueen nuorentumista ja ulkomaalaisvahvistusten pelipaikkojen kanssa joudutaan pähkäilemään normaalia enemmän.

Ensiksi Vilpas haluaa kiittää ja kumartaa Juho Nenosen suuntaan pitkästä palvelusurasta seuran eteen. Ottelumäärien ennätysmies Timo Heinonen on pelannut liigassa uskomattomat 1011 ottelua, mutta koriskentillä tunteita herättävä Nenonen ei paljoa kalpene Timin rinnalla. 36-vuotiaan Nenosen saldo Korisliigassa on komeat 731 ottelua ja niistä 326 on taisteltu Vilppaan paidassa. Se on enemmän kuin kenelläkään muulla Vilppaan historiassa.
Juho Nenonen on rymistellyt Korisliigassa kunnioitettavat 19 pelikautta. Ensimmäiset kolme liigakauttaan Nenonen edusti kasvattajaseura Honkaa, sitten vierähti kuusi vuotta Joensuussa ja ennen siirtymistä Saloon keväällä 2015 hän vietti yhden kauden Lapuan Kobrissa. Vilppaan riveissä kovaluinen Nenonen pelasi yhdeksän kauden ajan ja menestystä tuli seuran ensimmäisen mestaruuden eli Suomen cupin voiton lisäksi yhden SM-kullan ja kolmen SM-hopean verran.
Joensuussa Nenonen valittiin kerran vuoden 6. pelaajaksi (2010) ja Salon kausilla hänet palkittiin vuoden kehittyneimpänä pelaajana keväällä 2016. 202-senttisen nelospaikan pelaajan komeasta urasta kertoo palkintokaapista löytyvät kolme SM-kultaa, seitsemän SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia sekä kaksi Suomen cupin voittoa. Korisliigan lisäksi armoton supliikkimies pelasi kahdella kaudella Argentiinan pääsarjassa ensimmäisenä suomalaisena. Pelikenttien lisäksi Nenonen on ollut vahvasti mukana antamassa kasvonsa koko seuralle ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. Lisäkiitokset siitä ovat paikallaan. Kaikki päättyy kuitenkin aikanaan ja nähtäväksi jää, jatkuuko Nenosen pitkä koripalloura vielä jollakin muulla paikkakunnalla.
– Kaikki on mahdollista ja nyt on miettimisen paikka, myöntää Nenonen ja jatkaa pitkällä kiitoslistalla.

”Haluan kiittää Vilpasta kaikista näistä vuosista. En pysty sanoin kuvailemaan, miten paljon olen saanut näiden vuosien aikana. Ystäviä. Kokemuksia. Unohtumattomia elämyksiä. Rakkautta. Uskomattoman hyviä joukkuetovereita… ja muutaman keskinkertaisen. Haluan kiittää kaikkia valmentajia, jotka ovat luottaneet minuun ja auttaneet minua kasvamaan niin pelaajana kuin ihmisenä. Olen saavuttanut Salossa käytännössä kaikki asiat, mistä olen koripallourallani unelmoinut. Olen päässyt pelaamaan ulkomailla, maajoukkueessa ja olen saanut olla suuressa roolissa Suomen parhaassa seurassa. Olen myös saanut Salossa perheen, perustanut yrityksen ja kaikessa tässä Vilpas on ollut tukenani.”

”Haluan kiittää faneja. Vilpas Ultras: te loitte ilmiön, jollaista ei oltu suomalaisessa seurakoripallossa nähty. Forza Vilpura, te olette jatkaneet siitä, mihin Ultras jäi. Ja kaikki muut fanit, jotka ovat illasta toiseen tulleet kannattamaan meitä, haluan kiittää teitä. Te mahdollistatte sen, että Salossa pelataan huippukoripalloa.”

”Haluan kiittää yhteistyökumppaneita. Tiedän kokemuksesta yrittäjänä, että taloudellinen tilanne ei ole Suomessa hyvä ja silti te tuette Vilpasta ja mahdollistatte Vilppaan toiminnan tuellanne. Ilman teitä tämä kaikki ei olisi mahdollista.”

”Haluan kiittää vapaaehtoisia. Olen pelannut monessa paikassa, mutta Vilppaan vapaaehtoisissa on jotakin, joka on jäänyt erityisesti mieleeni: aina pelipäivänä te olitte vastassa ja pelien jälkeen, oli voitto tai tappio, niin sanoitte jonkin kannustuksen sanan. Te olette joukko, jonka työ on täysin ratkaisevaa, kiitos siitä.”

”Haluan kiittää taustajoukkoja ja toimiston jengiä, jotka käyttävät lukemattomia tunteja joukkueen eteen. Keijo, Antero, Pepe, Ville, Timo, Sapa ja Niksu. Tiedän, että jos teille maksettaisiin tuntipalkkaa tekemästänne työstä, niin Vilppaan budjetin tulisi tuplaantua. Kiitos että te olette mahdollistaneet sen, että me olemme saaneet pelata ammattilaisina.”

”Haluan kiittää erikseen kummiyritystäni Finnparttiaa ja Pepeä. Ja haluan kiittää myös Vilppaan hallituksen puheenjohtajaa, ystävääni ja miestä, jolla on ehkä hallin kovin kannustushuuto eli kiitos Jouni Niemi tinkimättömästä työstä Vilppaan eteen sekä kaikista vempaimista, jotka olet seuralle ostanut.”

”Ja viimeiseksi haluan kiittää perhettäni ja vaimoani, jotka ovat ollut tukenani kaikkien tappioiden hetkellä.”

”On niin monta nimeä, jotka voisin vielä mainita, mutta jottei tämä muutu romaaniksi niin tyydyn vain sanomaan, että kiitos teille kaikille, jotka ovat mahdollistaneet tämän yhteisen matkan. Vilppaalla tulee olemaan aina erityinen paikka minun sydämessäni.”

”Yksi tapa mitata menestystä on miettiä sitä, millaisen seuran jättää taakseen. Vaikka tiedän, että taloustilanne on vaikea eikä yhdelläkään seuralla ole helppoa, niin uskon että lähtiessäni Vilpas on vähintään yhtä vahva kuin tullessani.”

”Kiitos että sain olla osa Vilpasta. Vilpas tulee aina olemaan osa minua.”

#7 Juho Nenonen