Pelaajauutiset
Britit saivat uuden kuninkaansa 10. syyskuuta, kun Charles III kruunattiin kuningatar Elisabetin kuoltua kuningaskunnan johtoon St Jamesin palatsissa juhlallisin menoin. Myös Korisliigan Vilpas palaa 42 vuoden jälkeen takaisin kuningasaikaan, sillä salolaisten pelinjohdosta vastaa tulevalla kaudella 180-senttinen Tavon King.

Edellinen ”nimellinen” kuningas Salossa nähtiin divarikaudella 1980-1981, jolloin Albert King pelasi Vilppaan viininpunaisessa pelipaidassa, mutta on seurassa nähty ihan oikea kuninkaallinenkin. Kaudella 2004-2005 Chukwuma Neboh edusti Vilpasta yhdeksässä Sparliigan ottelussa 12 pisteen ja 11 levypallon tehoilla ja peräti 212-senttinen Neboh oli syntyperältään Nigerian prinssi.

25-vuotias Tavon King on Vilppaan ensimmäinen kiinnitys ulkomaalaisosastolle tulevalle kaudelle. Takamies pelasi kaksi ensimmäistä yliopistovuottaan pienillä tehoilla North Alabaman (NCAA1) paidassa, mutta vaihtoi koronakauden jälkeen NAIA:n puolelle Cumberland Bulldogsiin. Uudessa ympäristössä King pussitti kauden 2021-2022 komealla 19 pisteen keskiarvolla ja sai ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Slovakian pääsarjaan, Iskra Svitiin.

King johdatti joukkueensa Slovakian cupmestariksi sekä runkosarjan kakkoseksi. Extraliigan pudotuspeleissä Iskra Svit pudotti ensimmäisellä kierroksella Prievidzan jatkosta voitoin 2-1, mutta joutui välierissä toteamaan Karhubasketin Mestarien liigan karsinnoissa Malagassa pudottaneen Patrioti Levicen paremmakseen 3-1.

King pelasi Slovakian liigassa 34 ottelua tehoin 19.1/4.1/4.3 syöttöä reilussa 36 minuutissa ollen Extraliigan viidenneksi tehokkain pistemies, joten takamies tuo kaivattua korintekovoimaa takakentälle.

– Kingin taustoja on selvitetty tarkkaan ja Teemu Rannikolle tuttu (Khimki) Svitin päävalmentaja Oleg Meleshchenko kuvaili Kingiä todelliseksi himoharjoittelijaksi. Takamiehellä on hieno asenne sekä halu oppia ja kehittyä koripalloilijana. Tavon on todella nopea ja atleettinen myös vertikaalisesti, toteaa Vilppaan manageri Antero Jokinen tuoreesta hankinnasta.

Jussi Savolaisen valmennuksessa jatkavalla Vilppaalla on voimassa olevat pelaajasopimukset nyt Tavon Kingin, Mikko Koiviston, Juho Nenosen, Riku Laineen, Onni Mäkysen ja Tuukka Juntusen kanssa.