2023Otteluraportit
Keskiviikkona Loimaan liikuntahallilla käytiin Varsinais-Suomen derby Bisons Loimaan ja Salon Vilppaan välillä. Bisons karkasi ensimmäisellä puoliajalla jo 14 pisteen karkumatkalle, mutta Vilpas nousi jälkimmäisellä puoliskolla iholle ja kun päätösjakso kirjattiin salolaisille 15-28, Vilpas lähti lyhyehkölle kotimatkalle 79-90 (43-39) voitolla. Ratkaisevaa oli Vilppaan heittopeli kaaren takaa 14 onnistuneella kolmosella. Seuraavaksi Vilpas kohtaa Salohallissa Lahti Basketballin ensi viikon keskiviikkona.

Loimaan liikuntahallilla nähtiin hyvätunnelmainen liigapeli ja 622 katsojasta salolaisia oli ilahduttavan paljon. Vilpas aloitti Tyree Eadyn johdolla vahvasti 0-5, mutta Bisons nousi nopeasti rinnalle ja repi Devon Goodmanin johdolla kuuden pisteen taukojohdon 24-18. Kotijoukkue teki sataprosenttista työtä korin läheisyydessä ja vei levypallot 10-4.

Toisella kympillä se käytti kokoetuaan hyväkseen ja kotijohto oli pahimmillaan 14 pisteessä 35-21 DeVante Brooksin noustua esiin ja biisonien tarkkuus korin alla pysyi kovana (86.7%). Vilpas sai kuitenkin juonesta kiinni ja ero kaventui pitkälle tauolle mentäessä neljään pinnaan 43-39.

Kolmas kymppi edettiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäistä kertaa vieraat nousivat piikkipaikalle Teemu Suokkaan kolmosella 60-61 ja päätöskympille lähdettiin kaikkien mahdollisuuksien tilanteesta 64-62. Se olikin sitten salolaisten dominointia. Vilpas pelasi varsin fiksusti ja vierasjohto kasvoi jakson puolivälissä yhdeksään pisteeseen. Kolme pistettä kolmeen jaksoon heittänyt Tavon King (17/3/5 syöttöä) otti isoa roolia ja rankaisi biisoneita 14 pisteellä osuen kakkoset 1/1 ja kolmoset 2/3. Vapariviivalta yksi livahti ohi seitsemästä yrityksestä. Päätöskymppi kirjattiin vieraille 15-28 ja se riitti kahteen sarjapisteeseen.

Vilppaan parhaana palkittiin Kimmon vihanneksen toimesta komeat yhdeksän syöttöä jaellut Teemu Suokas (18/3) ja yhteispeli Luukas Vaaran (12/1) sujuu mainiosti illasta toiseen. Vaara nautti Suokkaan tarjoiluista ja iski neljä väkevää donkkia liikuntahallin koreihin. Kolmas tärkeä lenkki oli kauden parhaan pelinsä pelannut Tyree Eady, jonka otteissa oli nyt oikeanlaista röyhkeyttä. Eady uskalsi käyttää vapaat heittonsa tarkasti ja 17 pisteen illassa tarkkuus kaaren takaa oli 4/5. Juho Nenonen (11/5) jatkoi nousujohteista kauttaan ja Thomas Rönnholm tienasi liigauransa ensimmäiset seitsemän minuuttia. Djimon Henson (11/2), Riku Laine (3/3) sekä DeAndre Dishman (1/5) vastasivat lopuista tehoista.

Koripallossa kolmen pisteen heitot voivat nousta ratkaisevaan rooliin ja juuri näin kävi Loimaalla. Isokokoinen Bisons pyrki pelaamaan korin läheisyyteen ja voitti maalatun alueen pinnat 50-28. Se ei keskiviikkona riittänyt, sillä Vilpas upotti kolmosensa liki 50 prosentin tarkkuudella 14/29 ja saalisti näin 24 pistettä enemmän bonusrajan takaa.

– Erittäin tärkeä voitto ja tämä oli meille pakkovoitto, mikäli aiomme päästä TOP-kuutoseen. Onnistuttiin pelisuunnitelmassamme ja hyökkäyksen pallonliike oli parasta tällä kaudella. Saatiin aktiivisella päätösjakson puolustuksella biisonit väsymään ja syöttö/menetyssuhde 19/9 lämmittää, totesi Jussi Savolainen.

Loimaan palkintokorin vei kahdeksan pistettä heittänyt Eemeli Hollo, mutta eniten vaikeuksia aiheutti nopea Devon Goodman (18/4/9 syöttöä). Vilppaan onneksi takamiehen viidestä kolmosesta vain yksi osui keskelle. Dylan Painter tehoili 15/9 ja DeVante Brooks 17/10. Vilpas juoksi Loimaan 15 menetyksestä 22 pistettä.

– Me oltiin tänään selvästi parempi joukkue kymmenen minuuttia toisella jaksolla. Sitten keskittyminen karkasi ja Vilpas graindasi itsensä peliin mukaan. Vilpas pelasi kovempaa ja ansaitsi voittonsa, myönsi päävalmentaja Juri Heinämäki.

Vilpas pääsee huilaamaan viikonlopun ja jatkaa kautta keskiviikkona Salohallissa Lahti Basketballia vastaan. Sen jälkeen on edessä vierasottelut Lapualle ja Kotkaan. Ai niin. Kiitokset taas kerran Forza Vilpuralle hienosta kannustuksesta Loimaalla!