2024Otteluennakot
Vilppaan ensimmäinen vierasottelu ylemmässä jatkosarjassa suuntautuu lakeuksille, jossa se kohtaa sarjataulukossa kuudentena majailevan Kauhajoen Karhubasketin. Kumpikin joukkue lähtee lauantai-illan otteluun tappio niskassaan, eivätkä astelemat taistelussa pudotuspelien kotiedusta voisi olla herkullisemmat. Karhulla voiton päässä kolmikosta Korihait-Vilpas-Kataja Basket. Tunkua liigan kärkinelikkoon siis riittää!

Vilppaan ja Karhubasketin välisistä otteluista ei tunnetusti latausta puutu, eikä tähän asiaan tule poikkeusta tälläkään kerralla. Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa kahdesti, joista Kauhajokiset poistuivat voittajana kummallakin kerralla. Lokakuussa Karhu oli vahvempi Salohallissa lukemin 69–72 ja joulukuun kohtaaminen IKH Areenalla päättyi oranssipaitojen 10 pisteen kotivoittoon.

Karhubasketin tie ylempään loppusarjaan oli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. Vaikea alkukausi ja lukuisat pelaajavaihdokset sekoittivat joukkueen palettia. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että päävalmentaja Janne Koskimies on saanut vakiinnutettua kokoonpanonsa. Joukkueen ulkomaalaisviisikosta laituri Samme Givens on parhaillaan ainoa selkeä avausviisikon pelaaja. Harvinainen asetelma suomikoriksessa tämäkin.

Vilpas sen sijaan sai keskiviikkona pitkään sairastuvalla olleen Teemu Suokkaan takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Loistavan runkosarjan pelannut Suokas esiintyi Korihaita vastaan pirteästi ja viimeisteli 13 minuutin peliajalla 5 pistettä, napsi 5 levypalloa ja antoi 3 syöttöä.

– Teemu tuli hienosti peliin mukaan ja johti kenttää silloin kuin pitikin. Hänen poissaolleessaan meillä ei ollut toista takamiestä laittaa kentälle, kun King meni vaihtoon. Hieno saada Teemu takaisin ja laajuutta kokoonpanoon, kommentoi Jussi Savolainen suojattinsa paluuta.

Liikaa painoarvoa Vilppaan ja Karhubasketin kahdelle edelliselle kohtaamiselle ei kuitenkaan kannata asettaa, sillä myös punavalkoisten peli-ilme on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin noista otteluista. Joulukuun Karhu-tappion jälkeen Vilpas voitti lopuista runkosarjan kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Kauhajoen Karhubasket – Salon Vilpas IKH Areenalla lauantaina klo 18.00. Vilppaan Presidentti Keijo Poutiaisen lomaillessa varapresidenttinä toimii seuran toiminnanjohtaja Niko Kallioniemi. Vaikka Pressa onkin poissa, niin silti ei aleta tanssimaan pöydillä – lounastauko pidetään tuttuun tapaan Huittisten ABC:lla.