2023Otteluennakot
Korisliigan alkuun on aikaa reilu viikko ja esimakua tulevasta kaudesta saadaan Salohallissa tulevana viikonloppuna neljän ottelun verran. Perinteinen Hanhivaara-turnaus tuo yleisön nähtäville neljä liigajoukkuetta, kun Vilppaan lisäksi parketilla nähdään Kouvolan Kouvot, Uudenkaupungin Korihait sekä Tampereen Pyrintö. Kullakin joukkueella on turnauksessa kaksi peliä, ensimmäiset perjantaina ja toiset lauantaina.

Hanhivaara-turnaus käynnistyy perjantaina kello 17:30 Pyrinnön ja Kouvojen kohtaamisella ja kotijoukkue Vilpas aloittaa kello 20:00 Korihaita vastaan. Lauantaina Korihait ja Pyrintö kohtaavat kello 14:00 ja Vilpas testaa Kouvojen iskukyvyn kello 16:30. Aikuisten päiväliput maksavat 10€ ja lastenliput sekä erikoisryhmät 5€. Liput ovat myynnissä vain ovelta ja kausikortit ovat voimassa.

 

Jalen Jackson aloittaa jo kolmannen kautensa Ukissa

Vilpas on pelannut harjoituskaudella kaksi treenipeliä. BC Nokia oli kotonaan parempi 101-97 ja Vilpas vei puolestaan pitemmän korren Korihaista Pohitullissa 87-91. Tiukkaa on siis ollut.
Korihait saanee Saloon mukaan pelintekijä Bojan Sarcevicin, joka istui viimeksi siviileissä. Vakkasuomalaisten valmennus vaihtui Tero Vasellista Darko Mihajloviciin (ex-Bisons) ja avainpelaajista Trey Niemi lähti Kanadan kesäliigan kautta Italiaan (Virtus Lumezzane). Mikael Aalto jatkaa haiparvessa, samoin Joni Herrala. Thomas Vehmanen saanee myös mukavasti minuutteja. Korihaiden ulkomaalaisista kaksi on ennestään tuttua eli Jalen Jackson (198cm) aloittaa jo kolmannen kautensa Ukissa ja Javion Ogunyemi (206cm) pelasi viime kaudella Lapualla. Kaksi muuta ovat Wesley Pearson Jr (191cm) sekä Travis Jocelyn (199cm). Korihait on pelannut kaksi harjoitusottelua ennen Salon turnausta. Kotkasta tuli takkiin 86-73 ja Vilpas haki neljän pisteen voiton Pohitullista.

 

Kouvot jatkaa Lehtosen komennossa

Vilppaan lauantainen vastustaja Kouvolan Kouvot jatkaa Jyri Lehtosen komennossa ja joukkue on kokenut melkoisia muutoksia. Kotimainen tornikaksikko Hannes Pöllä – Ilmari Toikkanen ei jatka Kouvolassa ja rivistöstä ovat poistuneet myös Emil Uotila (Bisons), Henri Permanto (Kataja) sekä Joona Airenne. Vastuu sisäpelistä on nyt Veeti Helakorven, Topias Jokelan ja Ricky Lindon (198cm) harteilla. Heistä Helakorpi ei pelaa Salossa.
Takamiesjenkkejä Lehtosella on kaksi – ammattilaisuraansa aloittava Kyle Lofton (192cm) sekä kokeneempi Kamau Stokes (184cm, Puola, Saksa, Ruotsi, Unkari, Tsekki). Laitahyökkääjän roolissa nähdään vasta 19-vuotias Malik Bowman (203cm). Joel Mäntynen ja Aarni Korkiatupa jatkavat Kouvolassa ja uusina niminä nähdään kolme kautta ulkomailla pelannut Aapeli Alanen (Tsekki, Itävalta, Islanti) sekä Lapualta siirtynyt Henry Boyd. Kouvot on pelannut yhden harjoituspelin, jossa KTP oli tyly isäntä koriluvuin 115-77. Ricky Lindo oli tehokas tilastoiden 21/11 ja Lofton heitti 19 pistettä.

 

Antero Lehdon paluu Pyrintöön

Turnauksen neljäs joukkue Tampereen Pyrintö jatkaa Miikka Sopasen valmennuksessa ja avuksi hän on saanut Tero Vasellin. Peruspyrintöläinen Osku Heinonen lähti Islantiin, Tomas Pihlajamäki Seagullsiin, Lassi Kilpinen Lapualle ja poissa on myös Panu Peltokangas. Uusina pyrintöläisinä nähdään kotiin Pyynikille palannut Antero Lehto (39v) sekä Kobrista siirtyneet Chrysostom Chukwuma ja Justus Kilpinen.
Sopasen vahvistuksina nähdään takamies Jordon Talley (185cm), laiturit David Azore (193cm) ja Sekou Sylla (198cm) sekä lähempänä koria viihtyvä Nighael Ceaser (203cm). Pyrinnön harjoituspelit: Pyrintö-Bisons 104-91 (Lehto 28/1), Bisons-Pyrintö 85-94.

 

Vilpas pääsee kotiturnaukseen 11 pelaajan kokoonpanolla, Mikko Koivisto ja Patrik Poutiainen ovat vielä sivussa. Uusi amerikkalaisnelikko King, Henson, Eady ja Dishman on ollut treeneissä mukana vajaan kolmen viikon ajan ja uudet nuoret miehet Teemu Suokas, Thomas Rönnholm ja Luukas Vaara pääsevät aistimaan uuden kotihallinsa tunnelmaa.

Vilpas Salohallissa: 1 Teemu Suokas, 2 DeAndre Dishman, 3 Tyree Eady, 7 Juho Nenonen, 10 Onni Mäkynen, 11 Thomas Rönnholm, 12 Tavon King, 13 Tuukka Juntunen, 20 Luukas Vaara, 21 Riku Laine, 32 Djimon Henson.

 

Hanhivaara-turnaus, Salohalli

Perjantai 22.9.
17:30 Pyrintö-Kouvot, 20:00 Vilpas-Korihait

Lauantai 23.9.
14:00 Korihait-Pyrintö, 16:30 Kouvot-Vilpas

Tervetuloa!