Pelaajauutiset
Salon Vilppaan kokoonpano on valmis 30. syyskuuta starttaavaan Korisliigaan. Jussi Savolaisen miehistö koostuu 13 pelaajasta ja viimeiset palaset ovat jo viime kaudella Vilppaassa liigatuulia haistellut Patrik Poutiainen (21) sekä Helsinki Seagullsista siirtyvä Thomas Rönnholm (19). 195-senttisen Rönnholmin sopimus on kaksivuotinen ja molemmat laiturit pelaavat myös I divisioonaa PeU Basketissa yhdessä Onni Mäkysen ja Tuukka Juntusen kanssa.

Nuoresta iästään huolimatta 197-senttinen Patrik Poutiainen on pelannut I divisioona B:ssä jo kuuden kauden ajan ja viime kauden päätteeksi hänet valittiin PeU Basketin vuoden pelaajaksi (13.2/6.0). Liigaminuutteja Vilppaan paidassa irtosi viidessä ottelussa. Poutiainen kävi polvioperaatiossa kauden päätteeksi, mutta on päässyt jo harjoittelemaan tulevaa kautta varten.

– Hienoa, että ”Pate” jatkaa meidän ryhmässä. Hän osoitti jo viime kaudella, että tuo lisäarvoa harjoituksiin. Töitä on kuitenkin vielä reilusti edessä, jotta hän pystyy auttamaan joukkuetta myös liigapeleissä. Tärkeintä on nyt saada operoitu polvi täyteen kuntoon ja nuori mies takaisin urheilijan arkeen, arvioi päävalmentaja Jussi Savolainen.

Tuore Suomen mestari Thomas Rönnholm on pelannut I divisioonaa pääkaupunkiseudulla neljän kauden ajan. Kolme ensimmäistä I divisioona B:tä Pussihukissa ja viime kaudella Keravan Kori-80:n kasvatti oli kahden seuran palvelija. Peliminuutit jäivät pieniksi Helsinki Seagullsissa, mutta vastuuta tuli mukavasti HNMKY:n I divisioona A:n paidassa (11.0/4.5/4.2 syöttöä). HNMKY sijoittui divisioona A:ssa kuudenneksi ja putosi pudotuspeleissä Äänekosken Kipinä Basketille voitoin 2-0.

– Thomas on urheilullinen nuori mies, jolla on selkeä palo panostaa koripalloon ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Thomas tuo meille laajuutta harjoitusrinkiin ja mielenkiinnolla odotan, millaisia kehitysaskeleita hän tulee ottamaan kauden aikana. Olen tyytyväinen, että Thomasin sopimus on kahden vuoden mittainen. Näin voimme rauhassa kehittää häntä kohti Korisliigan vaatimustasoa, toteaa päävalmentaja Jussi Savolainen.

Saloon muuttava Rönnholm on innoissaan uudesta osoitteestaan.
– Koin, että Vilpas on itselle se oikea paikka kehittyä ja ottaa seuraava askel urallani. Vilpas on erinomainen organisaatio ja odotan innolla treenien ja pelien aloittamista Vilppaan paidassa. Tavoitteena on tietysti kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta omalla panoksella mahdollisimman paljon, Rönnholm kertoo.

Vilppaan lopullinen kokoonpano Korisliigaan: Teemu Suokas, DeAndre Dishman, Tyree Eady, Mikko Koivisto, Patrik Poutiainen, Juho Nenonen, Onni Mäkynen, Thomas Rönnholm, Tavon King, Tuukka Juntunen, Luukas Vaara, Riku Laine, Djimon Henson. Nuorisokaartista Poutiainen, Rönnholm, Mäkynen ja Juntunen pelaavat myös I divisioonaa PeU Basketissa. Päävalmentaja Jussi Savolainen, valmentajat Jere Anttila, Teemu Rannikko ja Essi Koivisto. Huoltajat Petri Koskinen ja Ville Salmi, hieroja Timo Lammi, manageri Antero Jokinen ja joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen. Vilpas aloittaa Korisliigan runkosarjan 30. syyskuuta kotiottelulla KTP Basketia vastaan ja harjoitusotteluita pelataan ainakin Salohallissa 22.-23. syyskuuta perinteisessä Hanhivaara-turnauksessa.