2024Pelaajauutiset
Korisliigan Salon Vilpas täydensi kokoonpanoaan 19-vuotiaalla Tino Yli-Junnilalla. USA:ssa viimeiset kahdeksan vuotta viettänyt Yli-Junnila tekee paluun Suomeen ja Saloon. Pelipaikoilla 2/3 viihtyvä 195-senttinen laituri liittyy Vilppaan liigamiehistöön vuoden sopimuksella ja peliaikaa nuorukaiselle tulee myös PeU Basketin I divisioona B:n joukkueesta.

Tino Yli-Junnilan nimi ei varmasti kerro paljoa suomalaiselle korisväelle, sillä hän muutti perheen mukana Ohion Westlakeen vuonna 2016 ja palaa Suomeen niin sanotusti tutkan alapuolelta. Yli-Junnila valmistui tänä keväänä Lutheran West High Schoolista hienoin arvosanoin ja koripallo on kulkenut nuorukaisen mukana opiskelun ohella kahdeksan vuoden ajan. Yli-Junnila oli joukkueensa paras korintekijä ja rikkoi kouluaikana 1000 pisteen rajapyykin.

Yli-Junnilalla on Vilpas-tausta, sillä ennen jenkkeihin lähtöä hän aloitti koripalloilun alkeet Vilppaassa.

– Pelasin Vilppaan 04-pojissa ja valmentajista muistan ainakin Mikko Viitasen ja Esa Mäkysen. Sain keväällä suoritettua lukion loppuun jenkeissä ja olemme kotiutuneet pari viikkoa sitten Saloon. Liki kahdeksan vuotta USA:ssa oli uskomaton kokemus. Olen innoissani mahdollisuudesta pelata ja harjoitella Vilppaassa ja päästä oppimaan eurooppalaisesta koriksesta. Vahvuuteni kentällä on heittäminen, mutta myös puolustaminen maistuu, kertoo salolaistunut Yli-Junnila.

Sukunimen perusteella on pakko kysyä, liittyykö Pelicansin tuore päävalmentaja Juhamatti Yli-Junnila mitenkään sukuun.

– Juhamatti on isän veli ja kummisetäni, tarkentaa Vilppaan uusi laituri.

Yli-Junnilan sopimuksen jälkeen Vilppaalla on koossa kymmenen pelaajaa tulevan kauden Korisliigaan ja haussa on vielä kaksi pelaajaa ulkomailta. Vilppaan sopimuspelaajat kaudelle 2024-2025: Jermaine Marshall, Omar Payne, Mikko Koivisto, Patrik Poutiainen, Vili Nyman, Thomas Rönnholm, Luukas Vaara, Eero Innamaa, Daniel Rantapaju ja Tino Yli-Junnila.