2024Pelaajauutiset
Kahdeksan vuotta Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Riku Laine jatkaa ensi kaudella punavalkoisessa peliasussa, mutta seuran logo muuttuu Tampereen Pyrinnöksi. Laineen ja Pyrinnön sopimus on mallia 1+1.

26-vuotias Laine siirtyi Vilppaan paitaan kesällä 2016 kasvattajaseura Kaarinan Urasta. Tuolloin nuorella Rikulla oli kovat meriitit nuorten SM-sarjoista ja tilille mahtui 44 nuorten maaottelua ennen siirtymistä Saloon. Kahdeksan vuoden mittainen ura Vilppaassa päättyy nyt 264 liigaottelua rikkaampana ja uudet haasteet odottavat Tampereella. Laineen liigaura Vilppaassa näyttää lukemia 4.0/2.3 ja viime kauden tilastot ovat 4.6/3.5 vajaan 16 minuutin peliajalla. Tosiasiassa Riku Laineen arvo ei näy liigan tilastoissa, sillä Vilpas on saanut nauttia näiden vuosien ajan Laineen periksiantamattomasta pelityylistä ja ”Kaarinan barbaari” on tunnettu luotettavana duunarina isolla D:llä. Laine saavutti Vilppaassa yhden Suomen mestaruuden (2021), kolme SM-hopeaa (2017, 2018, 2022) sekä yhden Suomen cupin voiton (2019).
– Sain viettää äärettömän hienot kahdeksan vuotta Salossa ja Vilppaassa ja seuralla tulee olemaan aina tärkeä paikka minun sydämessäni. Sain kokea paljon menestystä, ja mielessä säilyvät ne hienot seuraihmiset ja ystävät, joita täällä tapasin. Ei jää mistään pahaa sanottavaa kentällä tai kentän ulkopuolella ja erityiskiitokset Vilppaan upeille faneille, talkoolaisille ja kumppaneille. Nyt on edessä iso elämänmuutos isommassa kaupungissa ja uusien pelikaverien kanssa. Salossa kaikki oli aina tuttua, mutta nyt pitää todistaa muille jotain ja on otettava oma paikka uudessa ympäristössä. Lähden Tampereelle syksyllä täynnä intoa ja uskon, että minulla on yhä parhaat pelivuodet vielä edessäpäin, toteaa pian 27 vuotta täyttävä Laine.

Vilpas haluaa kiittää Rikua näistä kahdeksasta vuodesta sekä toivottaa terveyttä ja hyvää korisuran jatkoa Pirkanmaalla.