2024Tiedotteet
Salon Vilpas Koripallo ry on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen arvostetun italialaisseura Reyer Venezia kanssa. Yhteistyö on osa Reyer Venezian kunnianhimoista Reyer Projektia, joka pyrkii luomaan Euroopan laajuisen koripallokeskuksen, keskittyen erityisesti nuorten pelaajien kehittämiseen heidän matkallaan kohti korkeimpia kansallisia ja kansainvälisiä huippuja.

Reyer Projekti kattaa peräti 53 seuraa ympäri Eurooppaa, joissa yli 8000 nuorta urheilijaa kehittää taitojaan. Vastasolmittu monivuotinen sopimus antaa Salon Vilppaalle yksinoikeuden osallistua projektiin ainoana suomalaisena seurana. Tämä on merkittävä askel eteenpäin salolaisessa koripalloilussa.

– Olemme yhteistyöstä äärimmäisen innoissamme. Meillä on ollut jo pitkään keskusteluyhteys Reyer Venezian kanssa, ja on upeaa päästä julkistamaan Vilppaan ensimmäinen kansainvälinen seurayhteistyösopimus juuri heidän kanssaan. Tämä yhteistyö avaa Vilppaalle uusia ovia ja mahdollistaa erityisesti seuran nuorille junioreille polun Euroopan huipulle, kommentoi Vilpas Koripallo ry hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Luoto.

Reyer Projekti mahdollistaa laajan 360-asteen yhteistyön siihen kuuluvien seurojen välillä niin urheilullisella kuin organisatorisella tasolla. Yhteistyöstä tullaan saamaan konkreettisia esimerkkejä jo heti tulevalla koriskaudella, kun ainakin yksi Vilppaan juniorijoukkueista suuntaa leireilemään Adrianmeren rannikolle, Venetsian historiallisiin maisemiin.

– Tavoitteena on saada myös Reyer Venezian valmentajia ja juniorijoukkueita tutustumaan Vilppaan toimintaan. Esimerkiksi seuramme tammikuinen AND1-turnaus voisi olla italialaiselle juniorille melkoinen kokemus. Lisäksi yhteistyö tarjoaa Vilppaan valmentajille mahdollisuuden tutustua huippuorganisaation toimintaan ja osallistua koulutuksiin Italiassa, kertoo Vilppaan nuorisovaiheen valmennuspäällikkö Jere Anttila.

Reyer Venezian edustusjoukkueet pelaavat Italian pääsarjassa, niin miesten kuin naisten tasolla, ja seurasta löytyy myös suomalaisväriä supertähti Awak Kuierin muodossa. Tämä yhteistyö antaa Vilppaalle ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää pelaajiaan ja valmentajiaan sekä saada arvokasta kansainvälistä kokemusta ja näkyvyyttä.

– Olemme iloisia saadessamme toivottaa Salon Vilppaan tervetulleeksi Reyer Projektiin. Olemme yhteistyöstä todella innoissamme. Mielestämme on tärkeää jakaa tietoa eri koripallokulttuurien ja näkökulmien välillä, koska aina on jotain uutta opittavaa. Jaamme Vilppaan kanssa yhteisen vision urheilusta ja sitoutumisesta nuoriin pelaajiin. Emme malta odottaa, että pääsemme tapaamaan, ja olemme varmoja, että tämä yhteistyö auttaa kehittämään niin junioreidemme, valmentajiamme kuin myös seuramme taustahenkilöiden toimintaa, kommentoi Reyer Venezian Mauro Sartori.

 

Lisätietoja yhteistyöstä antaa:

Jussi Luoto
+358 40 552 9821
Varapuheenjohtaja
Salon Vilpas Koripallo ry

Jere Anttila
+358 50 564 6714
Nuorisovaiheen valmennuspäällikkö
Salon Vilpas Koripallo ry

 

Reyer Project – Vilpas
Umana Reyer Venezia
Venezia, 20/06/2024
Foto A. Gilardi/Ag. Ciamillo Castoria