2024Otteluennakot
Välipäivinä mainioita otteita esittänyt Vilpas saa tiistaina vieraita Pirkanmaalta, kun Greg Gibson johdattaa BC Nokian Salohalliin kello 18:30. Vilpas on kahden ottelun voittoputkessa, sillä se kaatoi joulutauon päätteeksi Korihait kotonaan ja haki historiallisen vierasvoiton Joensuun Motonet Areenalta. BC Nokia on pelannut erinomaisen kauden ja keikkuu sunnuntaisesta Kouvot-tappiosta huolimatta sarjakakkosena 11 voitolla ja viidellä tappiolla. Vilppaan kokoonpano on vielä arvoitus, sillä Joensuussa loukkaantuneen Jamison Overtonin pelaaminen on epävarmaa.

Isot pelit Vilppaan osalta siis jatkuvat ja tiistain peli on jo kolmas kuuteen päivään. Viikon toinen ottelu on edessä sitten lauantaina, kun Jyri Lehtosen Kouvot saapuu mittaamaan Vilppaan iskukyvyn. Vilpas (9/7) majailee parhaillaan sarjataulukossa viidentenä ja paikka ylemmässä jatkosarjassa vaatinee vielä kolme voittoa. Kahden kotiottelun viikon jälkeen kohdataan vielä Seagulls Helsingissä, Bisons kotona, Lahti vieraissa ja päätöskierroksella Kobrat kotona.

BC Nokia oli mukana sunnuntaina nähdyssä huikeassa MLL Areenan spektaakkelissa Kouvolassa ja parempaa korisviihdettä on vaikea hakea. Varsinaisen peliajan lopulla Thomas Gipson heitti Kouvot onnekkaalla kahden metrin pomppukolmosella johtoon, mutta Tucker Richardsonin viime sekunnin kulmakolmosen voisi näyttää missä tahansa TOP-pätkän kärjessä.

Ensimmäisen jatkoajan sankari oli Both Gach tasoittavalla kolmosellaan ja BC Nokia missasi toisen jatkoajan tasoitusyrityksen Kahron Rossiin menetykseen. Kouvot kiitti ja kuittasi tärkeät sarjapisteet 114-110. Ennen sunnuntaita BC Nokia murskasi kotonaan alavireisen Kataja Basketin peräti 123-80 ja myös Korihait joutui toteamaan Harjuniityn liikuntahallin vaikeuden lukemin 90-84. Kolmas peräkkäinen kotipeli päättyi 84-91 tappioon Kauhajoelle. Nokialaiset ovat pelanneet Vilppaan tavoin erinomaisesti vieraskentillä. Kahdeksasta bussimatkasta kuusi on päättynyt voitokkaasti. Niillä se on vahvasti menossa ylempään jatkosarjaan.

Greg Gibson taustajoukkoineen teki hyvää työtä kesällä ja hankki Nokialle Niko Mattilan (6.9/3.9) seuraksi Tomas Murphyn (7.1/3.5), Fiifi Aidoon (7.8/2.7) sekä erittäin pätevän ulkomaalaisnelikon. Heistä vauhtikone Both Gach (22.2/6.6) on Nike Sibanden lähdettyä Kreikkaan koko liigan paras korintekijä ja tarkkakätinen Tucker Richardson (17.4/7.9/4.7 syöttöä) yksi liigan monipuolisimmista pelaajista. Kun joukkoon lisätään 210-senttinen ja viime MM-kisoissa Norsunluurannikon paidassa esiintynyt Patrick Tape (12.4/7.0) sekä kesken kauden Nokialle palannut Kahron Ross (13.7/4.1 syöttöä), vahvistuksiin Nokian peli ei ainakaan tule sakkaamaan.

BC Nokia pelaa ehkä Korisliigan vauhdikkainta korista ja hyökkäyksiin lähdetään nopeammin kuin ehtii kissaa sanomaan. Pallonliike on hyvää, mistä kertoo liigan toiseksi paras syöttökeskiarvo 21.4 ja aggressiivinen puolustus näkyy sarjan parhaana riistojoukkueena (9.6). Parannettavaa löytyy hyökkäyslevypalloista (10.0).

Joukkueet ovat kohdanneet liigaparketeilla 29 kertaa ja niistä 20 on päättynyt Vilppaan voittoon. Viimeinen niistä tuli lokakuussa Nokialta, kun Vilpas haki maukkaat vieraspinnat koriluvuin 84-90 Teemu Suokkaan (20) ja Tyree Eadyn (15) hienolla heittopelillä. Vilppaalla on ollut yksi lepopäivä Nokiaa enemmän vuodenvaihteen pelirumbassa. Tosin siinä jouduttiin lepuuttamaan kroppia raskaan Joensuun reissun jälkeen, koska Salon Tilausmatkojen bussi kaartoi Salohallin parkkipaikalle uuden vuoden aattoaamulla kello 04:15.

Vilpas pääsee illan otteluun täydellä 12 pelaajan rosterilla, mutta kysymysmerkki on Joensuussa loukkaantuneen JJ Overtonin pelikunto. Salossa odotetaan magneettikuvauksen tuloksia ja niiden perusteella tehdään päätös laiturin pelaamisesta.

– Lyhyen valmistautumisen pelit jatkuvat. BC Nokia pelaa vauhdikasta ja liikkuvaa koripalloa hyökkäyspäässä. Meidän pitää malttaa luoda laadukkaita heittopaikkoja ja sitä kautta olla valmiina ryhmittymään puolustukseen ja estää Nokiaa juoksemasta kenttää, toteaa Jussi Savolainen.

Vilpas Salohallissa: 1 Suokas, 2 Dishman, 3 Eady, 4 Koivisto, 5 Poutiainen (GTD75%), 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 11 Rönnholm, 12 King, 13 Juntunen, 20 Vaara, 21 Laine, 22 Overton (GTD25%).

Salon Vilpas – BC Nokia tiistaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Halikon Liikenne. Tervetuloa kannustamaan Vilpas kolmen voiton putkeen!