2024Tiedotteet
Salon Vilppaan valmentajakuviot ensi kaudelle ovat nyt selvillä. Muutoksia ei ole tulossa, sillä Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja siipimiehinä toimivat entiseen tapaan Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Vilpas teki vuoden jatkosopimukset Savolaisen ja Rannikon kanssa ja kummallekin lähtee käyntiin neljäs kausi Vilppaan penkillä. Jere Anttilan tie Vilppaassa on pitempi, sillä hän oli mukana jo Joonas Iisalon kaudella 2017-2018. Anttila toimii myös Vilppaan naisten joukkueen vastuuvalmentajana sekä nuorisovaiheen valmennuspäällikkönä.

37-vuotias Savolainen pelasi pitkän uran kasvattajaseurassaan ja liigapelejä kertyi viiden kauden aikana 121. Valmentajaura pääsarjatasolla lähti käyntiin Sami Toiviaisen valmennusryhmässä 2021 ja keväällä 2022 Savolainen johdatti PeU Basketin päävalmentajana joukkueen I divisioona B:n mestaruuteen. Savolainen valittiin Vilppaan liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2022-2023 Toiviaisen siirryttyä seuran toiminnanjohtajaksi. Avauskaudellaan Savolainen johti Vilppaan vaikean alkukauden jälkeen Korisliigan neljännelle sijalle ja meneillään olevan kauden ensimmäinen tavoite täyttyi lauantaina, kun Vilpas raivasi tiensä Korisliigan ylempään jatkosarjaan kaatamalla Salohallissa Lapuan Kobrat.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olemme Teemun, Jeren ja Essin kanssa kehittäneet tekemistämme. On hienoa päästä jatkamaan hommia ensi kaudella saman valmennusstaffin kanssa. Uskon vahvasti, että kehittyminen tulee jatkumaan myös ensi kaudella ja keksimme uusia keinoja auttaa joukkuetta pelaamaan ja toimimaan laadukkaammin. Salossa on hyvä toimia valmentajana. Puitteet ovat kunnossa ja meillä on sarjan paras ottelutapahtuma. Siitä iso kiitos organisaation lisäksi Salon kaupungille, katsojille sekä talkoolaisille, sanoo Savolainen.

Teemu Rannikko päätti uskomattoman upean uransa Suomen mestaruuteen keväällä 2021 Vilppaan paidassa, eikä siirtyminen valmennuspuolelle tullut kenellekään yllätyksenä. Vilppaan onneksi uskollisuus seuraa kohtaan jatkui ja  Rannikko aloitti Savolaisen kanssa samaan aikaan Toiviaisen johtamassa valmennusryhmässä. Yhteinen tie jatkuu ainakin ensi kauden ja Rannikon rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä hän osallistuu jatkossa myös Vilppaan vieraspeleihin.

– Kausi on vielä pahasti kesken, mutta joukkueena ensimmäinen tavoite on saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos seuralle luottamuksesta myös ensi kautta ajatellen. Kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet hyvin opettavaisia ja yhteistyö Jussin ja Jeren kanssa on toiminut todella mallikkaasti. Hyvillä mielin kohti tulevaa, toteaa myös Susijengin valmennusryhmään kuuluva Rannikko.