2024Otteluennakot
Korisliigan jatkosarjoissa käynnistyy ratkaiseva viikko ja lauantain kierroksen jälkeen tiedetään, millä ottelupareilla lähdetään kevään pudotuspeleihin. Vilppaan osalta se tarkoittaa huomista kotiottelua sarjakärki Seagullsia vastaan ja jännitys jatkuu lauantaina pitkällä matkalla Joensuussa. Kahdella voitolla Vilpas aloittaa varmuudella puolivälierät Salohallissa, mutta kaikki vaihtoehdot sijoille 3-6 ovat vielä mahdollisia.

Seagulls (22/8) voi huomisella voitolla varmistaa ykköstilansa käytännössä, vaikka se näyttää teoriassa selvältä jo nyt. BC Nokia (20/10) on kahden voiton päässä ja joukkueet kohtaavat päätöskierroksella Kisahallissa. Nokian ainoa sauma piikkipaikkaan on Seagullsin tappiot jäljellä olevista peleistä ja oma kotivoitto Korihaista. Lisäksi Kisahallista pitää hakea vähintään 28 pisteen vierasvoitto eli melkoisen tempun takana mahdollinen ykköstila on.

Vilppaalla panoksia löytyy vähintään yhtä paljon. Korihait, Karhubasket, Vilpas ja Kataja Basket ovat kaikki tasapisteissä ja järjestys tulee olemaan loppuun asti täysi arvoitus. Keskinäisissä peleissä Vilpas on heikoilla Korihaiden (1-3) ja Karhubasketin kanssa (1-3), mutta on vahvoilla vertailussa Katajan kanssa (3-0). Korieroja ei tarvitse enää laskea – paitsi jos vertailussa on enemmän kuin kaksi joukkuetta.

Vilpas lähtee tiistain taistoon voitolla, kun Karhubasket kaatui perjantaina hienotunnelmaisessa Salohallissa 81-77. Viimeisistä kymmenestä ottelusta Vilpas on voittanut kuusi ja 15 kotiottelusta voittoja on kasassa yhdeksän. Seagulls saapuu Saloon neljän voiton putkessa. Viimeksi vajaamiehinen Korihait jäi Kisahallissa lokkien jalkoihin peräti 36 pisteellä ja sitä ennen se voitti Katajan (+10), Karhubasketin (+20) ja BC Nokian (+8). Viimeinen lokkitappio tuli juuri Vilppaalle, joka haki maaliskuun aluksi komean vierasvoiton Kisikseltä 79-91.

Tuosta Timi Heinosen juhlamatsista onkin hyvä ottaa mallia. Vilpas tuli Kisahalliin päättäväisesti ja johti puoliajalla 41-49. Seagulls pääsi peliin mukaan kolmannella jaksolla, mutta kun päätöskymppi kirjattiin Vilppaalle 15-25, se riitti kauden ensimmäiseen voittoon puolustavasta mestarista. Vilppaan vahvuus löytyi penkiltä, josta se sai Jacob Grandisonin (16) johdolla muhkeat 45 pistettä.

Seagulls on joutunut tekemään tuosta pelistä yhden vaihdon. Tehopelaaja Mar´Qualen Grantin (16.7) kausi päättyi loukkaantumiseen ja tilalle hankittiin 26-vuotias Alterique Gilbert. Kaksi kautta Virossa pelannut 183-senttinen pelintekijä pelasi alkukauden Romaniassa, CS Rapid Bucurestin joukkueessa tehoin 9.8/2.0/2.8 syöttöä. Korisliigan avauspelissään Korihaita vastaan Gilbert pelasi reilut 14 minuuttia, heitti kahdesti ohi ja antoi yhden levypallon ohella neljä syöttöä. Seagulls rankaisi vieraita laajalla rintamalla, sillä kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi peräti seitsemän miestä eli Rene Rougeau 17, Okko Järvi 15, Shavon Coleman 15, Lassi Nikkarinen 13, Timo Heinonen 11, Chuba Ohams 10 ja Tomas Pihlajamäki 10.

Seagulls on ollut erityisen vahva kotihallissaan, josta se on ottanut 13 voittoa 15 ottelusta. Vierassaldo on 9-6 ja tiistain vieraat ovat liigan ykkönen pisteissä (91.3), kakkonen syötöissä (20.9) ja kolmonen levypalloissa (41.9). Vilppaan kausi on ollut heittokartan mukaan kaksijakoinen. Kahden pisteen heitoissa Vilpas on ollut liigan suurin tuhlari (49.4%), mutta kaaren takana kaikkein tarkin (38.1%). Huomisen pelin kokoonpano on vielä hieman auki, sillä pikkukolhuja on ollut ja lopullinen rosteri ratkeaa vasta aamutreenien jälkeen.

– Seagullsin kone jyskyttää taas tuottoisasti ja he saapuvat Saloon Neljän ottelun voittoputkessa. Näissä peleissä he ovat tehneet keskimäärin 94 pistettä, joten meidän puolustuksen pitää olla hereillä koko ottelun ajan. Salohallissa oli perjantain ottelussa mahtava tunnelma, joten eiköhän toisteta sama tässäkin matsissa, toivoo Jussi Savolainen.

Salon Vilpas – Helsinki Seagulls Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntänä toimii Astrum Auto. Tervetuloa kannustamaan Vilpas voittoon!