Artikkelit
Salon Vilppaan Korisliiga-kausi käynnistyy Salohallissa lauantaina syyskuun 30. päivä KTP-Basketia vastaan. Siinä missä joukkue valmistautuu tulevan kauden otteluihin, on myös seuran talkoolaisten keskuudessa alettu asettaa katseita kohti sarja-avausta.

Vilppaan katsojakeskiarvo oli viime kaudella sarjan toiseksi korkein. Ottelua kohden Salohallin lehtereille pakkautui 1206 silmäparia. Parhaimmillaan kaksikin kertaa viikossa järjestettävät Vilppaan kotiottelut ovat siis suuria yleisötapahtumia, eikä niitä olisi mahdollista järjestää ilman kymmenien vapaaehtoisten panosta.

On aika kurkistaa kulissien taakse ja päästää nämä seuratyön supersankarit ääneen. Haastattelimme kuutta pitkän linjan talkoolaista ja kysyimme heidän toimenkuvastaan sekä syistä, jotka saavat vuodesta toiseen olemaan mukana Vilppaan toiminnassa.

 

Kari Jalonen, 11. kausi Korisliigassa 

Pelipäivinä olen usein yksi ensimmäisistä hallilla. Työnkuvaani kuuluu mm. VIP-istuinten huputukset, Salohallin ylätasanteen mainosten laittaminen, eri myyntipisteiden pöytien kasaaminen sekä lehdistötilan valmistelu. Itse ottelun aikana minulla on myös joitain juoksevia asioita, kuten tilastojen kuljettamista joukkueille.

Aloitin talkoolaisena vuonna 2013, kun kysyin silloiselta Vilppaan myyntipäälliköltä Jari Laurilalta, että voisinko tulla mukaan. Sitä ennen Vilppaan manageri Antero Jokinen oli vastannut mm. VIP-istuinten huputuksesta.

Paras muisto vuosien varrelta on ollut ehdottomasti Suomen mestaruus keväällä 2021. Elettiin korona-aikaa, eikä yleisöä päässyt sisälle halliin kuin kourallinen. Minä ja muutamat muut talkoolaiset pääsimme näkemään ratkaisupelin paikan päällä. Se oli etuoikeus.

Tämä upea yhteisö on tärkein asia, minkä takia olen tässä mukana. Samalla koen myös kuuluvani johonkin ja olen tarpeellinen. On myös mukavaa, kun Vilppaan pelaajat tuntevat nimeltä ja osoittavat kiitollisuutta siitä, että ottelupäivinä puitteet ovat kunnossa.

 

Annukka Koivula, 5. kausi Korisliigassa

Muistan edelleen sen päivän, kun soitin Vilppaan silloiselle toiminnanjohtajalle. Olin käynyt katsomassa pelejä työporukan kanssa ja kipinä sisälläni syttyi. Halusin päästä mukaan talkooporukkaan ja minut otettiin heti lämpimästi vastaan.

Nykyään vastaan peleissä kahvio- ja anniskeluryhmän ’operatiivisesta’ puolesta. Ennen ottelua valmistelen myyntipisteet ja huolehdin, että tarjottavaa on riittävästi. Vastuullani on myös yhteistyökumppaneiden kestitseminen ottelun aikana. Meillä on kahvilaporukan kesken sanonta, että ”jokainen keittää kahvit lattialle kertaalleen”. Tulikaste on saatu vasta sen jälkeen. Ottelun loputtua pidän tietysti huolen siitä, että tilat ovat siistit seuraavalle käyttäjälle.

Kaikkein antoisinta on ollut päästä näkemään paljon pelejä paikan päältä sekä olla osa tätä hienoa yhteisöä. Salohalli on aina täynnä tuttuja, joiden kanssa pääsee vaihtamaan kuulumisia. Voisin sanoa, että teen tätä rakkaudesta lajiin.

 

Tiina Kirjavainen, 11. kausi Korisliigassa

Itselleni tärkeimmät roolit ovat juniorijaostossa toimiminen sekä Vilppaan fanimyynnin organisoiminen ottelutapahtumissa. Koen myös, että yksi tärkeimmistä rooleistani on edustaa Vilpasta.

Tykkään siitä, kuinka yhdessä pohditaan, toisia kannustetaan ja autetaan. Varsinkin fanimyyntiporukkamme on ihan super! On myös kiva vaihtaa kuulumisia talkootyön lomassa, niin myyjien kuin ottelua katsomaan tulleiden tuttujen kanssa. Ollaan kaikki vähän niinkuin isoa perhettä.

Parasta talkootyössä on ollut tutustua uusiin taitaviin ihmisiin. Tunnen kuuluvani yhteisöön, jossa on mukava olla. Työtä on järkevä määrä ja silti pääsee nauttimaan myös itse ottelutapahtumasta.

 

Kati ja Miikka Hatakka, 11. kausi Korisliigassa

Omat lapsemme ovat pelanneet Vilppaassa koripalloa ja sitä kautta myös me aloimme käymään Vilppaan edustusjoukkueen peleissä. Kerran erään matsin jälkeen Miikka rohkeni kysyä joltain talkoolaiselta, että voisiko tulla auttamaan penkkien kasaamisessa. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Ennen ottelua huolehdimme tiimimme kanssa kentän tasolla olevista asioista kuten laitamainoksista, korien laitosta, vaihtopenkeistä, toimitsijoiden pöydistä jne. Ottelun aikana olemme myös valppaina, jos tapahtuu jotakin missä meitä tarvitaan. Pelin jälkeen puramme taas kentän tyhjäksi.

Talkootyö antaa enemmän kuin ottaa. Vaikka välillä on työpäivän jälkeen raskasta tulla hallille ns. toisiin hommiin, niin matsin jälkeen tuntuu kuitenkin todella hyvältä. Tässä yhteisössä on niin paljon mukavia ihmisiä. Ottelutapahtumien kautta tulee tehtyä myös uusia tuttavuuksia, joiden kanssa ei muuten tulisi välttämättä juteltua. Vilpas yhdistää ihmisiä. Myös joukkueen pelaajien kanssa muodostuu tietty side.

 

Virpi Blom, 10. kausi Korisliigassa

Olen toinen kahvi- ja anniskelutiimin vetäjistä. Meitä on iso porukka ja pelipäivien kokoonpanojen organisointi on vastuullani – pyörittelen siis paljon Excel-taulukkoa. Itse ottelutapahtumissa pidän huolta kahvioon ja anniskeluun kuuluvista tehtävistä.

Koen, että talkootyö luo hyvää vastapainoa kiireiselle siviilityölle. Samalla peleissä tapaa ystäviä ja tulee hoidettua sosiaalista elämää. Talkootyön myötä olen saanut myös uusia ystäviä. Tulin aikoinaan Vilppaan toimintaan mukaan juuri erään ystäväni kautta ja tässä sitä vieläkin ollaan, kymmenen vuotta myöhemmin.

Vuosien varrelta on jäänyt monia hyviä muistoja. Eniten mieleen ovat jääneet kaikki positiiviset palautteet asiakkailta hyvästä ja iloisesta palvelusta.

 

Liity mukaan iloiseen joukkoomme

Salon Vilppaan talkoolaisten iloinen joukko etsii uusia jäseniä. Tarvetta tekijöille on eri tiimeissä ottelutapahtuman ympärillä.

Talkoolaiset tapaavat ottelutapahtumien lisäksi kerran kuukaudessa. Näiden tapaamisten aikana päästään vaihtamaan kuulumisia sekä käymään läpi ajankohtaisia asioita. Jokaiselle Vilppaan talkoolaiselle kuuluu kausikortti sekä seuratuote. Lisäksi talkoolaisille järjestetään erilaisia tapahtumia kuten kauden aloitus ruokailu yhdessä joukkueen kanssa, matka Vilppaan vierasotteluun sekä kauden päätösjuhlat.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan talkoolaisten porukkaan, niin ole rohkeasti yhteydessä. Voit myös laittaa meille tekstiviestin, niin otamme sinuun yhteyttä!

 

Toiminnanjohtaja
Niko Kallioniemi
040 047 8133
niko.kallioniemi@salonvilpas.fi

Markkinointipäällikkö
Jere Aalto
045 604 7073
jere.aalto@salonvilpas.fi