Tiedotteet
Perjantaina Korisliigan välierät aloittava Salon Vilpas on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Teemu Rannikon kanssa. 42-vuotias Rannikko on toiminut Vilppaan valmennusryhmässä jo kahden kauden ajan, joten homma on Suomen koriskenttien legendalle tuttua. Vilppaan valmennus säilyy näin ennallaan tulevalla kaudella. Päävalmentajana jatkaa Jussi Savolainen apunaan Jere Anttila, jatkosopimuksen solminut Rannikko sekä fysiikkapuolesta vastaava Essi Koivisto. Edustusjoukkueen ohella Rannikon tehtäviin seurassa kuuluu mm. nuorten taitovalmennus.

Turkulaistaustainen Rannikko pelasi upean uran kotimaan kenttien (435 ottelua) ja maajoukkueen (149 maaottelua) lisäksi ulkomailla, joilla vierähti peräti 13 vuotta Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä ja Espanjassa. Kun oma peliura päättyi reilun tuhannen virallisen ottelun jälkeen Suomen mestaruuteen Vilppaan kapteenina keväällä 2021, jatko koripallovalmennuksen parissa ei ollut yllätys.

Rannikon valmentajaura Korisliigassa alkoi Salossa Sami Toiviaisen apuvalmentajana kaudella 2021-2022 ja jatkuu tällä kaudella Jussi Savolaisen staffissa. Viime syyskuussa Rannikko päätti koripallon HKVT2021 -tutkinnon kurssinsa priimuksena ja viime heinäkuusta lähtien hän on ollut mukana myös Lassi Tuovin valmennusryhmässä Susijengissä.

– Hyvät fiilikset jatkosta, kuusi vuotta takana tässä hienossa seurassa, jossa hommat ovat aina toimineet. Keskittyminen on tietysti tällä hetkellä perjantaina alkavissa välierissä, mutta yritetään kehittyä jatkossa valmentajana niin Korisliigassa kuin maajoukkueessakin. Upeaa olla myös maajoukkueen staffissa mukana ja leiritys alkaa heinäkuun puolivälissä. Elokuun lopulla alkavat MM-kisat ovat iso juttu koko Suomen korikselle ja tuleva MM-lohko ja pelipaikka selviävät parin viikon sisällä, toteaa Kaarinassa asusteleva Rannikko.

Vilpas selviytyi viime viikolla Korisliigan mitalipeleihin kaatamalla Kouvolan Kouvot voitoin 3-0 ja kohtaa välierissä Kauhajoen Karhubasketin. Avausottelu pelataan perjantaina Kauhajoella ja Salohalliin siirrytään maanantaina. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.