Pelaajauutiset
Korisliigaan valmistautuvan Salon Vilppaan neljäs ulkomaalaisvahvistus on 196-senttinen Tyree Eady, joka aloittaa ammattilaisuransa Suomesta. 23-vuotias Eady pelasi neljä vuotta North Dakota Staten yliopistossa ja muutti viimeiseksi kaudeksi North Texasin paitaan. Eadyn lisäksi Vilppaan muut ulkomaanavut ovat Tavon King (180), DeAndre Dishman (198) sekä Djimon Henson (194) ja uusina kotimaisina niminä salolaisryhmässä nähdään Kauhajoelta tullut Teemu Suokas (188) sekä Ranskassa ja Saksassa pelannut Luukas Vaara (207). Vilpas aloittaa 24. kautensa Korisliigassa 30. syyskuuta kotiottelulla KTP Basketia vastaan.

Uusista vahvistuksista kahdella on aiempaa kokemusta ammattilaiskentiltä. Takamies Tavon King oli viime kaudella Slovakian Extraliigan kovimpia korintekijöitä (19.5) ja Djimon Henson valittiin Georgian pääsarjan vuoden pelaajaksi ollen liigan toiseksi paras korintekijä (22.1), joten korintekovoimaa takakentältä pitäisi löytyä – Mikko Koivistoa unohtamatta.
Sentteri DeAndre Dishman ja tuorein hankinta Tyree Eady aloittelevat uraansa Euroopassa ja etenkin Eadyn kohdalla valmennusjohto haki nimenomaan puolustusorientoitunutta palasta joukkueeseen. Sitä onkin luvassa, sillä neljä vuotta North Dakota Staten paidassa pelannut Eady valittiin konferenssinsa puolustusviisikkoon ja monipuolinen laituri on tottunut puolustamaan vastustajan ykköstykkejä.

– Tyree on monipuolinen pelaaja erityisesti puolustuspäässä, missä hän voi käytännössä puolustaa pelipaikkoja 1-4. Vaikka viimeinen kausi yliopistossa ei tilastollisesti ollut hänellä se vahvin, näkyivät hänen vahvuutensa muilla osa-alueilla. Eady oli joukkueensa tärkein puolustuspään pelaaja ja selkeä ”glue guy”. Hän tekee mitä joukkue pyytää, eikä vaadi palloa ollakseen tehokas. Tyreeltä löytyy myös roima annos korintekovoimaa, mikä on näkynyt aiemmilta yliopistovuosilta, arvioi Jere Anttila Vilppaan valmennusjohdosta tuoreinta hankintaa.

Wisconsinin Middletonista kotoisin olevan Eadyn tarkkuus kaaren takana oli hyvää tasoa kaikki neljä vuotta (38.7%) ja viimeisellä North Dakota Staten kaudellaan hän tilastoi lukemat 10.3 pinnaa, 5.0 levyriä ja 2.4 syöttöä 32 otteluun. Yliopistouransa viimeiseksi kaudeksi Eady siirtyi North Texasin riveihin (3.4/2.8) , jossa laituri ansaitsi minuuttinsa juuri puolustuksen lukkona. North Texasista leivottiin kauden päätteeksi NIT-mestari, kun se kaatoi finaalissa University Alabama at Birminghamin 68-61. Eadyn asenteesta kertoo, että hän mursi kätensä NIT-turnauksen avauspelissä, mutta pelasi pudotuspelit loppuun saakka murtuneella kädellä.

Vilppaan sopimukset kaudelle 2023-2024:

Teemu Suokas, DeAndre Dishman, Tyree Eady, Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Onni Mäkynen, Tavon King, Tuukka Juntunen, Luukas Vaara, Riku Laine, Djimon Henson. Päävalmentajana jatkaa Jussi Savolainen apunaan Jere Anttila ja Teemu Rannikko.