2024Pelaajauutiset
Korisliigan Salon Vilpas jatkaa ensi kauden joukkueen rakennusta mielenkiintoisella nimellä, sillä 198-senttinen Vili Nyman vaihtaa KTP Basketin vihreän peliasun Vilppaan punaiseen ja Karhuvuoren Steveco Areenan Salohalliin ensi kauden kattavalla sopimuksella. Vaikka 26-vuotiaalla laitahyökkääjällä on parhaat pelivuodet vielä edessäpäin, KTP-kasvatilta löytyy liigakokemusta jo kymmenen kauden ajalta.

Urheilullinen Nyman nousi jo 16-vuotiaana KTP:n edustusjoukkueeseen, jossa hän pelasi kolmen kauden ajan maltillisilla minuuteilla. Kesällä 2017 Nyman siirtyi naapurikaupunki Kouvolaan, jossa vierähti neljä vuotta ja käteen jäi yksi SM-hopea keväältä 2019. Paluu kasvattajaseura KTP Basketiin tapahtui kaudella 2021-2022 ja viimeiset kahden vuoden aikana Nyman on noussut isoon rooliin vihreäpaidoissa.

Edelliskaudella (11.2/4.4) vastuu kasvoi yli 25 minuuttiin per ottelu ja tällä kaudella Nyman pelasi 32 ottelua reilulla 28 minuutin keskiarvolla (10.6/6.0/1.5 syöttöä). Nymanilla on tilillään 87 maaottelua eri ikäluokista ja Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen ottaa uuden tulokkaan tyytyväisenä vastaan.

– Vili tuo urheilullisuudellaan meille levypallovoimaa ja monipuolisuutta siirtymähyökkäykseen. Lisäksi hän pystyy pelaamaan sekä varsinkin puolustamaan useita pelipaikkoja, joten olen erittäin tyytyväinen, että Vili päätti valita Vilppaan punavalkoisen ensi kauden värikseen, kertoo Savolainen.

Koska Kotkan kausi päättyi jo ennen pudotuspelejä, Nyman on parhaillaan Itävallassa treenaamassa ja seuraamassa Anton Mirolybovin Swans Gmundenin pelejä playoffseissa. Runkosarjan kakkonen Gmunden pelaa puolivälierissä Oberwartia vastaan. Paluu Suomeen ja Kotkaan tapahtuu toukokuun puolivälissä ja muuttokuorma Saloon saapuu viimeistään elokuun alussa. Vilppaalla on tällä hetkellä voimassa olevat sopimukset Nymanin lisäksi Mikko Koiviston, Luukas Vaaran ja Thomas Rönnholmin kanssa. Teemu Suokkaan jatko Salossa ratkeaa lähipäivinä.

Vili Nyman on pelannut koko ikänsä Kymenlaaksossa, joten miltä muutto Varsinais-Suomeen maistuu?
– Hyvältä tuntuu. Tuntui, että nyt oli hyvä hetki etsiä jotain uutta. Uudet joukkuekaverit, uusi seura ja uusi ympäristö ovat varmasti piristys omalle korisuralle.

Mitä tiedät ennestään Salosta?
– Kaupunki ei ole tuttu, mutta olen kysellyt kavereilta ja kuullut Salosta paljon hyvää. Salohalli on sitten tutumpi paikka ja siellä on ollut aina mahtava tunnelma pelata, vaikka montaa kertaa sieltä ei olla voittajina lähdetty.

Mitkä ovat Vili Nymanin vahvuudet ja kehityskohteet koriskentällä?
– Sanoisin, että vahvuus on monipuolisuus molemmissa päissä kenttää, avoimen kentän pelaaminen ja korille meneminen. Kehittämistä on ehkä eniten kolmen pisteen kaarella ja sen eteen tehdään työtä koko ajan.

Koska Salo, niin Pizza vai kebab?
– Olen aina ollut pizza-miehiä, mutta eiköhän jatkossa myös kebab tule tutummaksi.

Kuuluuko ananas pizzaan?
– Mielestäni ananas ei tee pizzaa sen huonommaksi eikä paremmaksi, joten aivan sama.

 

Kuva: Ville Vuorinen (Korisliiga)