Otteluraportit

(Kuva: Ville Nurminen, Karhubasket)

Tiistai-ilta vahvisti sen, että Korisliigakauden mestaruus ratkotaan tänä keväänä Kauhajoen Karhubasketin sekä Helsinki Seagullsin välillä ja finaalit aloitetaan ensi tiistaina Pohjanmaalla. Pääkaupunkilaiset pudottivat jo aiemmin tieltään Joensuun Kataja Basketin voitoin 4-0 ja tiistaina Karhubasket otti neljännen voittonsa Salon Vilppaasta korein 100-88 (48-44). Seagulls selviytyi näin ensi kertaa loppuotteluihin, Karhubasketille finaalipaikka on jo viides peräkkäinen. Vilpas on pronssipelissä neljättä kertaa historiansa aikana ja hakee lauantaina ensimmäistä pronssimitaliaan Joensuun Motonet Areenalta.

Vaikka välieräsarja kirjattiin Kauhajoelle 4-1, Vilpas teki sarjasta mielenkiintoisen eikä ottelusarja ollut läpihuutojuttu. Edellisen Pohjanmaan vierailun kaltaiseen lopputulokseen ei nyt ylletty, mutta saappat jalassa kaaduttiin.

– Olen erittäin ylpeä joka jätkästä tuolla pukukopissa. Ei pakitettu yhtään ja heikompi joukkue olisi jo luovuttanut. Tultiin peliin kaikki aseet laulaen ja lyötiin niin kovaa pystyttiin. Kauhajoelta kovia yksilösuorituksia ja kovia heittoja ja tämä on korintekopeli. Nyt huilataan hetki ja uskon, että jokainen jätkä haluaa lauantaina pronssimitalin, totesi päävalmentaja Jussi Savolainen IKH Areenan lehdistössä.

Ja hyvinhän Vilpas taisteli väkevää vastustajaa vastaan. Avauskymppi (24-23) mentiin tasatahdissa ja salolaisten hahmo oli pysäyttämätön Remy Abell. Viidessä minuutissa takamies oli koonnut jo yhdeksän pinnaa ja se paljon puhuttu levypallopeli pysyi hanskassa KeyShawn Feazellin (5) ansiosta. 

Toisella neljänneksellä ei suurta eroa syntynyt ja kotijoukkueen tähtinä loistivat Daniel Dolenc (8) sekä Jaye Crockett (9). Pitkälle tauolle mentiin neljän pisteen kotijohdossa 48-44 ja Vilppaan aktiivisuudesta kertoi, että vapariviivalle päästiin 15 kertaa.
Kolmas kymppi alkoi Karhun hallinnalla ja ero kasvoi jakson puolivälissä yhdeksään pisteeseen. Kotijoukkue otti nyt Abellin tosissaan ja miehen pistetehtailu tyrehtyi kahteen pinnaan eikä Juho Nenosen neljäs virhe ainakaan helpottanut vieraiden pelaamista. Päätöskympille lähdettiin numeroista 73-65 eli kaikki oli vielä mahdollista ottelusarjan venyttämisessä Salohallin kuutospeliin.

Feazellin neljäs virhe kahden minuutin kohdalla satutti ja vaikka Juho Nenosen ja Mikko Koiviston kolmosilla toiveet vielä heräsivät, Severi Kaukiainen sammutti ne lopullisesti kahdella peräkkäisellä rykäisyllään. Karhubasket karkasi niillä 96-83 johtoon eikä Vilpas noussut enää kahdeksaa pistettä lähemmäksi. Loppunumerot 100-88 sinetöi Cameron Jones.

– Tämä on paha paikka pelata ja täällä on hieno kotiyleisö. Annettiin kaikki mitä voitiin ja taisteltiin loppuun asti, tiivisti hyvän matsin pelannut Feazell (16/14).

Vilppaan parhaana palkittiin päätösjaksolla kahdeksan pistettä tehnyt Quentin Goodin (22/3/4) ja Remy Abellin loppusaalis loistavan alun jälkeen jäi 22 pisteeseen. Mikko Koivisto (8/1) oli odotetun tiukassa vartioinnissa ja yleisön suursuosikki Juho Nenonen (12/2) taisteli välillä vitospaikalla upottaen kolmesti kaaren takaa. Muut: Perttu Blomgren 5/3, Riku Laine 3/3.

Karhubasket jatkoi menestyksekästä menoaan ja pelaa siis viidettä kertaa peräkkäin finaaleissa. Hattu päästä Kauhajoelle ja onnittelut etenkin Jannelle ja Veskulle upeasta työstä! Kotijoukkueen parhaana palkittiin aina tyylikäs Jaye Crockett (20/11), jonka pelaamista on ilo seurata. Cameron Jones (15/3/5) oli jälleen tasaisen hyvä ja Severi Kaukiainen (19/1/5) pisti Vilppaan lopullisesti polvilleen. Muut: Henri Kantonen 12/2/8, Manny Patterson 12/4, Daniel Dolenc 11/4, Lee Skinner 9/4, Eero Innamaa 2/1, Miikka Marttinen 0/1.

– Vilpas oli hyvä ja tehokas viimeistelyssä. Kaksi viimeistä peliä pelattiin hyvin joukkueena ja 25 syöttöä kertoo maltista ja joukkueen tilasta. Nyt on viikko aikaa valmistautua finaaleihin, jossa kohtaavat kauden kaksi parasta joukkuetta, totesi tyytyväinen Karhuluotsi Janne Koskimies.

Vilppan kausi jatkuu vielä yhden pelin verran, kun lauantaina startataan kohti Joensuuta kello 8:30. Lähdetäänkö sieltä kotiin mitalit kaulassa, se nähdään iltakahdeksan aikoihin. Hyvä asia on, että susirajalle saadaan myös Ira Lee mukaan. GO VILPAS!