ArtikkelitOtteluennakot
Korisliiga jatkuu perjantaina neljällä ottelulla ja salolaisittain mielenkiintoisin niistä osuu Tampereelle. Pyrintö ja Vilpas iskevät yhteen kello 18:30 Pyynikillä ja molemmilla on kova halu palata voittojen tielle. Vilpas hävisi avausottelunsa Salohallissa KTP Basketille 87-88 ja Pyrintö teki lyhyen ja tappiollisen 83-63 reissun Nokialle. Perjantain muut otteluparit ovat Kobrat-Kouvot, Lahti-Seagulls sekä Bisons-Korihait.

Korisliigan avauskierros tarjoili Vilppaan peliä lukuun ottamatta pelkkiä kotivoittoja ja ehkä yllättävin niistä nähtiin maanantaina Pohitullissa, kun hienon syksyn pelannut Korihait laittoi Kauhajoen Karhubasketin kotimatkalle koriluvuin 86-81. Karhubasket tiedotti torstaina palkanneensa lisävoimaa takakentälle. Kokeneella Courtney Fortsonilla on NBA-taustaa Los Angeles Clippersistä ja Houston Rocketsista ja 35-vuotiaan takamiehen viime kausi kului Puolan kovassa pääsarjassa liki 16 pisteen keskiarvolla. Vilpas kohtaa Karhubasketin ensi keskiviikkona ja odotellaan, nähdäänkö Fortson jo Salohallin parketilla.

Kierroksen suurimman voiton otti Kouvolan Kouvot, joka viipaloi Lahti Basketballin viikon puheenaiheeksi nousseella Mansikka-aholla peräti 112-71. Avausviikonlopun jäätävin pelaajakohtainen esitys nähtiin Kataja Basketin Nike Sibandelta, joka iski Kobria vastaan hurjat tehot 36/13/6 syöttöä.

Pyrintö esittäytyi salolaisille jo Hanhivaara-turnauksessa, jossa se hävisi Korihaille ja Kouvoille. Sarja-avaus Nokialla jatkui samaa rataa ja BC Nokian voitto kirjattiin lukemin 83-63. Liigahistorian aikana joukkueet ovat iskeneet yhteen 88 kertaa ja niistä Vilpas on voittanut 48.

– Nokia puolusti hyvin ja kovaa eikä antanut meidän juosta niitä asioita joita haluttiin, myönsi päävalmentaja Miikka Sopanen.

Pyrinnön tuska näkyi etenkin kolmen pisteen kaarella, sillä 23 yrityksestä se onnistui vain neljästi. Niistäkin puolet heitti 18-vuotias Emil Eskelinen liigadebyytissään. Parannettavaa jäi etenkin jenkkikaksikolle Jordon Talley (4/2) ja David Azore (2/0). Justus Kilpinen teki Nokialla paluun parketille, mutta Chrysostom Chukwuma ja Valtteri Leppänen olivat edelleen sivussa. Lisäksi Azore sai ”tällin” pelin tiimellyksessä.

Pyrinnön tilastokärjet avauspelin jälkeen ovat pisteissä Sekou Sylla (13) ja Kion Williams (13), levyreissä Nighael Ceaser (14) ja syötöissä Antero Lehto (3).

Vilpas pääsee Tampereelle ykkösmiehistöllään ja vierasvoittoa lähdetään hakemaan tutulla kaavalla

– Viime pelistä kehitettävää jäi erityisesti puolustuksen kovuudessa ja hyökkäyksen valinnoissa, arvioi päävalmentaja Jussi Savolainen.

Salohallin avauspelissä Vilpas sai ilmaan 13 heittoa Kotkaa enemmän, mutta heitonvalinnat eivät olleet valmennusjohdon mieleen. Suurimmat tuhlarit löytyivät ulkomaalaisosastolta, sillä Djimon Hensonin pelitilanneheitot osuivat 3/12, Tavon Kingin 4/12, Tyree Eadyn 1/5 ja DeAndre Dishmanin 2/7. Myöskään Vilppaan vapaaheittoihin ei voi olla tyytyväinen, kuten osumatarkkuus 13/24 kertoo. Vilppaan tilastokärjet ovat pisteissä Teemu Suokas (19), levyissä Luukas Vaara (10) ja syötöissä Suokas (5).

Vilpas Pyynikillä: 1 Suokas, 2 Dishman, 3 Eady, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 11 Rönnholm, 12 King, 20 Vaara, 21 Laine, 32 Henson.

Tampereen Pyrintö – Salon Vilpas perjantaina Pyynikin palloiluhallissa kello 18:30. Ottelu nähtävillä suorana Ruutu+.