2024Artikkelit
Salon Vilpas saavuttaa tuhannen Korisliiga-ottelun rajapyykin 16. maaliskuuta pelattavassa vierasottelussa Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Viralliset tonnijuhlat järjestetään kuitenkin vasta viikkoa myöhemmin Salohallissa, kun Vilpas kohtaa kotiyleisön edessä Kauhajoen Karhubasketin. Perjantaina 22. maaliskuuta järjestettävien juhlallisuuksien kunniavieraana toimii Vilppaan historian ensimmäinen Korisliiga-joukkue kaudelta 1996–1997.

Salon Vilppaan taival koripalloilun miesten pääsarjassa alkoi lokakuussa -96, jolloin Tero Järvisen luotsaama Vilpas kohtasi kauden avausottelussa Tapiolan Hongan. Kokenut Honka oli tylyisäntä ja voitti ottelun lukemin 116–84. Vilppaan ensiaskeleet liigaparketilla oli kuitenkin otettu. Monien yllätykseksi nuori joukkue sijoittui sarjassa lopulta neljänneksi, hävittyään pronssiottelussa jälleen Hongalle.

Tämän jälkeen Vilppaan palkintokaappiin on ehtinyt kertyä tuhannen ottelun lisäksi useampi SM-mitali. Myös pelit ovat siirtyneet Urheilutalolta Salohalliin ja nimiä pukukaappien ovessa on nähty aina Jukka Katajasta Teemu Rannikkoon. Nyt onkin hyvä hetki juhlistaa seuran upeaa Korisliiga-historiaa 24. kauden ja 1000. ottelun edestä isolla joukolla Salohallissa!

Juhlaottelun ohjelma kostuu muun muassa Pelimannin pregame-tapahtumasta, jossa vieraana on niin pelaajia kuin staffin jäseniä kauden 96–97 joukkueesta. Illan pääpihvinä on Vilppaan seurahistorian 1001. Korisliiga-ottelu ja sen jälkeen jäähdytellään Pelimannin aftergame-tapahtumassa, jossa on ottelun live-lehdistötilaisuuden lisäksi luvassa pelaajahaastatteluja, kisailuja sekä visailua vuosien varrelta. Pub Pelimanni palvelee poikkeuksellisesti klo 23.00 asti.

Juhlaottelun pukukoodi on vapaa, mutta värien puolesta tietysti punavalkoinen. Kannustamme kaivamaan kaapin perukoilta esiin kaikkein vanhimmat Vilpas-paidat sekä lippikset ja pukemaan ne ylle juhlaotteluun. Tyylikkäimmät Vilpas-asut palkitaan.

 

Hanki liput ennakkoon Lippupisteestä!