2024Tiedotteet
Salon Vilppaan naisten edustusjoukkue saavutti ensimmäisen tälle kaudelle asettamistaan tavoitteista, kun joukkue selvitti tiensä huhtikuun lopussa pelattaviin naisten 1. divisioonan karsintoihin. Karsintapaikka on historiallinen, sillä viimeksi Vilppaan naiset ovat pelanneet valtakunnallisessa sarjassa kaudella 2006–2007

Vilppaan naisten edustusjoukkue aloitti kahden vuoden projektin viime kaudella, jonka tavoitteena on nousu naisten valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan. Projektin ensimmäinen välietappi on nyt saavutettu, kun Jere Anttilan luotsaama joukkue nappasi karsintapaikan sijoittumalla läntisenalueen lohkossa kakkoseksi, voittamalla kauden kahdeksastatoista ottelusta peräti neljätoista.

– Kun viime kauden jälkeen aloitimme kasaamaan joukkuetta, niin hyvin nopeasti oli selvää, että meillä on paljon potentiaalia. Pelimme on kehittynyt kauden aikana jatkuvasti ja meille tuli runkosarjassa oikeastaan vain kaksi todellista ohi peliä, päävalmentaja Anttila summaa.

Anttilalla on ollut käytössään tällä kaudella 18 pelaajan kokoonpano, joka koostuu pääosin seuran omista kasvateista. Heistä Katariina Hilska ja Siiri Huuskonen ovat pelanneet rinnakkaislisenssin avulla jo naisten ykkösdivaria Uudessakaupungissa.

– Ukista saatujen näyttöjen puolesta ykkösdivari olisi meille oikea paikka. Lähdemme kuitenkin karsintoihin pienoisena altavastaajana, sillä kauden viimeinen ottelu lohkovoittaja Forssaa vastaan päättyi rumaan tappioon, Anttila jatkaa.

Karsintaturnaus järjestään 27.–28. huhtikuuta Forssassa ja järjestelyistä vastaa läntisenalueen lohkon voittaja eli Feeniks Basket. Turnaus pelataan tutulla Final Four -systeemillä ja välierässä Vilpas saa vastaansa Kotkan Peli-Karhujen kakkosjoukkueen.

– Tulevat karsinnat ovat meidän kahden vuoden projektimme kulminoituma ja niitä odotetaan niin seuran, valmennuksen kuin tietysti pelaajien toimesta. Nyt on muutama viikko aikaa vielä parannella heikkouksia ja sitten lähdetään nappaamaan sarjapaikka Saloon, Anttila päättää.

Karsintaturnauksen otteluohjelma julkaistaan viimeistään keskiviikkona 10.4.2024, mutta varmaa on, että viimeistään sunnuntaina 28. huhtikuuta tiedossa on, nouseeko Vilpas suoraan naisten 1. divisioonaan ensikaudeksi.

Kuva: Vesa Käiväräinen