2024Pelaajauutiset
Korisliigan siirtoraja päättyy helmikuun lopussa ja Vilpas vahvisti joukkuettaan palkkaamalla loppukaudeksi riveihinsä Susijengistä tutun Jacob Grandisonin. 25-vuotias Grandison saapuu Saloon keskiviikkona ja mikäli pelilupa saadaan seuran toimistolle ajoissa, maajoukkuelaituri nähdään tositoimissa perjantaina Helsingissä Seagullsia vastaan. Kaliforniasta kotoisin oleva Grandison ei rasita Vilppaan ulkomaalaiskiintiötä, sillä hänellä on USA:n passin lisäksi Suomen kansalaisuus.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen on luonnollisesti innoissaan loppuhetken vahvistuksesta.

– Kun Grandisonin nimi tuli esiin mahdollisena lisäyksenä joukkueeseemme, olimme heti kiinnostuneita. Jacob tuo meille lisää työkaluja molempiin päihin kenttää ja lisää laajuutta kokoonpanoon. Tämän kauden äärimmäisen tasaisessa sarjassa juuri joukkueen monipuolisuus ja rosterin laajuus ovat erittäin tärkeitä asioita. Kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat tehdä joukkueesta entistäkin paremman, kiittelee Savolainen.

Hienon yliopistouran pelannut 198-senttinen Grandison pelasi NCAA:n ykköstasolla 160 ottelua tehoin 8.3/3.7. Matka alkoi Holy Crossin yliopistosta (2017-2019), jossa toisella kaudella laituri teki tilastot 13.9/5.0/2.9 syöttöä. Siirto suurempaan Illinoisin yliopistoon johti Big Ten -konferenssin mestaruuteen 2021 ja toinen kausi päättyi tehoin 9.6/3.8/2.3. Molemmilla kausilla Grandison upotti kolmosensa yli 41 prosentin tarkkuudella. Koronakauden vuoksi hänellä oli mahdollisuus pelata vielä yksi vuosi yliopistokorista ja se tapahtui tarunhohtoisessa Duke Blue Devils -joukkueessa. Grandison pääsi Dukessa juhlimaan Atlantic Coast -konferenssin mestaruutta ja 36 ottelussa syntyi tehot 4.4/2.0/1.3 vajaan 16 minuutin peliajalla.

Ammattilaisura käynnistyi marraskuussa Espanjan kakkostasolta Hestia Menorcan riveissä, jonka kanssa Grandison solmi kolmen kuukauden sopimuksen paikaten loukkaantunutta pelaajaa. Se päättyi tammikuun 21. päivä ja hän teki 13 otteluun 4.8 pistettä ja 1.7 levypalloa.

Oaklandissa syntynyt Grandison kuvailee itseään voitonhaluiseksi joukkuepelaajaksi. Hän ui nuorena kilpaa, mutta koripallo vei kuitenkin miehen mukanaan. Myös kolme vuotta nuorempi pikkuveli Lucas pelaa koripalloa. Hänellä on jenkkipassin lisäksi myös Suomen passi, koska äiti Carina avioitui USA:ssa aikoinaan James Grandisonin kanssa.

Grandison on pelannut 14 miesten maaottelua Susijengissä sekä neljä matsia haastajamaajoukkuessa. Susiura alkoi Belgiaa vastaan vuonna 2021 ja viimeisin otos taidoista nähtiin maanantaina, kun Grandison pussitti Tanskaa vastaan kymmenen pistettä.
Grandisonin kanssa maajoukkueessa yhteistyötä jo pitemmän aikaa tehnyt Teemu Rannikko myöntää, että Vilpas sai helpon ja miellyttävän palasen joukkueeseen.

– Jake on hyvä joukkuepelaaja ja tuo meille hyökkäyksellisesti paljon osaamista. Hän on hyvä pallon kanssa, erinomainen catch and shoot -heittäjä ja myös ajouhkaa löytyy. Ulottuvana pelaajana hän pystyy puolustamaan useita eri pelipaikkoja, arvioi Rannikko.

Nyt odotellaan pelilupaa Espanjasta ja mikäli se saadaan perjantaiksi Saloon, Someron Säästöpankin tuore kummipelaaja nähdään Kisahallissa uuden työnantajan paidassa.

 

Jacobin sopimusta mahdollistamassa:

Someron Säästöpankki
Nilfisk 
Bloks
Finnparttia
Passeliauto
Insure Group
Länsirannan Hammaslääkärit
Ravintola Kastu