2024Pelaajauutiset
Korisliigan Salon Vilpas solmi kirjaimellisesti ison palasen ensi kauden joukkueeseensa, kun Susijengin 207-senttinen Luukas Vaara laittoi nimensä vuoden mittaiseen jatkosopimukseen.

Lahti Basketballin kasvatti saapui Saloon viime kesänä vietettyään kaksi edellistä kautta ulkomailla, Ranskan SIG Strasbourgissa ja Saksan Phoenix Hagenissa. Sitä ennen Vaara pelasi 42 ottelua Suomen I divisioonassa. Tällä kaudella ulottuva ja korirenkaan päällä pelaava Vaara on pelannut vajaat 17 minuuttia peliä kohden 5.5 pisteen sekä 3.8 levypallon tehoilla ja torjunnoissa hän on ollut Vilppaan ykkönen. 22-vuotias Vaara valittiin helmikuussa Susijengin 15 pelaajan EM-karsintaryhmään ja hän oli maajoukkueen mukana Serbiassa nostaen aikuisten maaottelumääränsä kuuteen.

– Hienoa, että Luukas nähdään myös ensi kaudella Vilppaan paidassa. On ollut ilo seurata nuoren miehen ammattimaista harjoittelua ja kehittymistä koko kauden ajan. Luke on ollut tärkeä palanen tämän kauden joukkueessa ja tulee sitä olemaan myös ensi kaudella, toteaa päävalmentajana jatkava Jussi Savolainen.

Luukas Vaaralle päätös jatkokaudesta oli yllättävänkin helppo.

– Asiat seurassa on hoidettu viimeisen päälle ja pelillisesti olen tyytyväinen kauteen Salossa. Oma intuitio kertoi, että tänne kannattaa jäädä. Tein päätöksen jatkosta näin aikaisin, joten eiköhän sekin kerro jotain, pohtii Luukas.

Miten ex-lahtelainen on viihtynyt Salossa?

– Yllättävän hyvin, vaikka minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Salo on kiva pikkukaupunki, jossa on mukavaa väkeä ja kulkuyhteydet ovat hyvät myös muualle. Ehdoton helmi on Kokkila, paljastaa avannosta nauttiva Vaara.

Miltä Vilppaan loppukausi näyttää sentterin näkökulmasta?

– Vilppaan peli näyttää parhaillaan tosi hyvältä ja Grandisonin tulon jälkeen vieläkin paremmalta. Se näkyy päivittäisessä tekemisessä. Harjoittelu on laadukasta, joukkuehenki on hyvä ja tervettä kilpailua löytyy joukkueen sisältä, päättää Vaara.