2023Otteluraportit
Vahvasti kauden aloittanut BC Nokia kärsi kauden avaustappionsa, kun Vilpas haki sille harvinaisen vierasvoiton BC Nokiasta koriluvuin 84-90 (44-39). Kataja Basket on Korisliigan ainoa tappioton joukkue, kun Seagulls karahti pohjaan Kotkassa 84-79. Tänään mielenkiintoisinta seurattavaa on Karhubasketin uuden takamiehen Courtney Fortsonin ensiesiintyminen Kataja Basketia vastaan.

Aloitetaan raportti hyvillä uutisilla. Keskiviikkona polveaan Salohallissa telonut Riku Laine sai helpottavia uutisia magneettikuvauksesta. Polvessa ei ole mitään rikki ja Laine selvinnee ikävän näköisestä tilanteesta muutaman viikon huililla. Hyvillä uutisilla voidaan myös jatkaa myös parketin puolelta, sillä vieraspisteet Nokialta eivät ole Vilppaalle jokapäiväistä herkkua. Edellisen kerran se tapahtui koronakauden tammikuussa 2020. Päävalmentaja Jussi Savolainen tiivisti voiton avaimet kahteen asiaan.

 

 

– Puolustuksen kovuudessa ja hyökkäyksen maltissa otettiin askelia eteenpäin. Puolustuksessa annettiin iskuja myös takaisinpäin. Hyökkäyspäässä otettiin ekalla puoliajalla hätäisiä ratkaisuja, mutta toisella maltettiin pelata pitempiä hyökkäyksiä, kiitteli Savolainen omiaan.

Parannettavaa tietysti löytyy ja yksi sellainen on otteluiden aloitukset.

– Kolmessa matsissa ollaan aloitettu lepsusti ja kaveri on päässyt selvään johtoon. Molemmat kotimatsit hävittiin sen takia. Pelien alussa on päästävä jatkossa nopeammin rytmiin, pohtii Savolainen.

Vilpas aloitti perjantaina Harjuniityn liikuntahallissa mukavasti. Tyree Eady piti hyvällä heittopelillään Vilpasta mukana ja teki joukkueen kahdeksan ensimmäistä pinnaa. Ensimmäiselle tauolle BC Nokia lähti kuitenkin seitsemän pisteen johdossa 22-15, kun se vei kakkospallojen pisteet 8-0. Toinen kymppi oli Vilppaan niukkaa hallintaa ja pitkälle tauolle mentiin numeroista 44-39 Ilahduttavinta antia Nokialla oli Djimon Hensonin heittojyvän löytyminen. Alkukauden kolmosiaan kivittänyt laituri osui neljästi kahdeksasta kolmosyrityksestään ja 20 pistettä alkaa olla lähellä sitä tasoa, jota Hensonilta on odotettu. Djimonin plus/miinusluku +16 oli kentän paras.

 

 

Sankarin viitta viritettiin silti Teemu Suokkaan harteille, sillä Karhu-ohipelin jälkeen Suokas oli taas erittäin hyvä. Vajaassa 22 minuutissa yksi menetys, yksi missattu kakkonen ja täydellistä työtä (3/3) kolmoskaarella tuottivat tehot 20/2. Tyree Eady (15/7/4 syöttöä) tuntuu parantavan joka peliin ja erityisen tärkeää oli tarkkuus kaaren takana (4/6). Tavon King (12/3/4 syöttöä) oli isossa roolissa, kun peliä ratkottiin. Takamiestä jouduttiin rikkomaan lopussa ja King oli erehtymätön viivalla (79-86, 81-88). Viides tärkeä lenkki oli Mikko Koivisto (12/1/6 syöttöä). Muut: Juho Nenonen 5/4, DeAndre Dishman 4/5, Luukas Vaara 2/1, Onni Mäkynen 0/1.

Avaustappionsa kärsineen BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson myönsi oikean joukkueen voittaneen.

– Odotin, että keskittymisemme olisi ollut parempaa voittoputkessa. 90 pistettä omaan päähän kotihallissa ei ole hyvä ja 18 menetyksellä on vaikea voittaa korismatsia, harmitteli aina tyylikäs Gibson.

Both Gach (21/7) oli alati vaarallinen ja kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Tucker Richardson (15/8), Patrick Tape (14/7), Kahron Ross (11/4) sekä Fiifi Aidoo (10/4).

– Gameplan oli pelata kovaa ja ottaa tila pois kaverilta, mutta eihän me otettu missään vaiheessa. 90 pinnaa vastustajalle on liikaa. Ensi viikolla on vain yksi peli, joten työrukkaset käteen ja hommiin, totesi Niko Mattila (6/2).

 

 

Korisliiga etenee tasaisissa merkeissä, sillä kahdeksan joukkuetta on saalistanut vähintään kaksi voittoa ja Vilpas on niistä yksi saldolla 2/2. Vierasottelut jatkuvat keskiviikon ainoassa ottelussa, kun Salon Tilausmatkojen bussi suuntaa kohti Vakka-Suomea ja Pohitullia. Samaa reittiä tulee perässä Forza Vilpuran bussi ja kiitokset jälleen kerran äänekkäälle faniryhmälle Nokian toiminnasta. Kannustusta tarvitaan myös keskiviikkona!

Perjantain muissa otteluissa KTP Basket aiheutti Seagullsille kauden avaustappion numeroin 84-79 ja ykköstykkinä hääri Shaun Doss Jr 26 pinnallaan. Kobrat pahoinpiteli Lapualla Taz Shermanin johdolla Biisoneja 100-69. Ruutu+ tarjoaa tänään kaksi ottleua eli Lahti Basketball-Korihait kello 16:00 ja herkkupala Karhubasket-Kataja Basket kello 18:00. Huomenna Kouvot testaa Pyynikillä Pyrinnön nykykunnon kello 15:00 ja Perniössä PeU Basket aloittaa I divisioona B:n kotiotteluidensa sarjan Pussihukkia vastaan kello 17:00.